Πώς η TCG Büyükada (F-512) ξεφτίλισε το ελληνικό σύστημα αποτροπής χωρίς η κυβέρνηση να αντιδράσει

Από τα στενά Καφηρέα, η TCG Büyükada (F-512) από χθες τα ξημερώματα προχώρησε στην πλέον προκλητική και επιθετική κίνηση των τελευταίων ετών από την πλευρά της Τουρκίας. Ο χάρτης που δημοσιεύουμε, νομίζουμε ότι τα λέει όλα για τον “βιασμό” των Εθνικών Χωρικών Υδάτων και την απλή “παρακολούθηση” εν είδη εθνικού μαζοχισμού από τα πλοία του ΠΝ, που φυσικά εκτελούν κυβερνητικές εντολές.

Κινούμενη με νότια και νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ της Κέας και της Κύθνου. Επτά φορές παραβίασε το τουρκικό πολεμικό πλοίο τα ελληνικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Βόρεια του Καφηρέα (στην Εύβοια), ανατολικά της Κέας, βόρεια της Σαντορίνης, βόρεια της Ανάφη, νότια και νοτιοανατολικά της Αστυπάλαιας την οποία σχεδόν περιέπλευσε και δυτικά της Σύμης. Αυτά είναι τα νησιά στα οποία η «Buyukada» παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Διότι αν συνυπολογίσουμε ότι πέρασε πλέοντας στα διεθνή ύδατα αλλά πολύ κοντά στα όρια της ελληνικής χωρικής θάλασσας στη Μήλο, την Ίο και τόσα ακόμη νησιά, ο κατάλογος μεγαλώνει πολύ…

PoreiaTourkwnL

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest

Share This