“Ξέφραγο αμπέλι” τα νησιά μας – Ακόμα 35 μετανάστες σήμερα και στη Σύμη

“Ξέφραγο αμπέλι” συνεχίζουν να είναι τα νησιά μας με την καθημερινή πλέον άφιξη παράνομων μεταναστών, που στερούνται νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων και έρχονται από τα απέναντι παράλια, στην πλειονότητα τους , υπήκοοι Συρίας.

Τις τελευταίες μόνο ημέρες έχουν καταφθάσει περισσότεροι από 160 παράνομοι μετανάστες στη Σύμη και περισσότεροι από 100 στη Ρόδο σε κεντρικά σημεία των νησιών. Σήμερα στη Ρόδο έφθασαν με σκάφος 52 μετανάστες στο λιμάνι στο Μανδράκι και στη Σύμη 35.

Το αιγαίο γεμίζει με “καραβάνια” μεταναστών και το φαινόμενο αυτό έχει γίνει καθημερινή είδηση κυρίως για τα νησιά Σύμη, Ρόδο και Κω στα Δωδεκάνησα. Οι αδίστακτοι δουλέμποροι, εκμεταλλεύονται και πλουτίζουν από την αγωνία των μεταναστών που αναζητούν μια καλύτερη τύχη, μέσω της Ελλάδας , στην Ευρώπη, καθώς οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι πρόσφυγες πολέμου.

Στο σημείο αυτό φαίνεται η αδυναμία της πολιτείας να φυλάξει και να προστατέψει τα σύνορα με τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Όταν κανείς βλέπει την ταλαιπωρία που υφίστανται νόμιμοι τουρίστες από την Τουρκία που επιλέγουν τα νησιά μας για διακοπές, απορεί με το πόσο εύκολα φθάνουν οι παράνομοι μετανάστες με σκάφη στα νησιά μας, καθοδηγούμενοι από τους διακινητές, ακόμα και μέσα στα λιμάνια.

Στη Σύμη εχθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με μοναδικό θέμα την παράνομη μετανάστευση και ζητήθηκε σε πρώτη φάση ακόμα ένα σκάφος να περιπολεί το νησί που σφύζει από τουρισμό αυτή την περίοδο. Ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας δηλώνει στο rodosreport  ότι η Σύμη και το προσωπικό των υπηρεσιών δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στην καθημερινή αποβίβαση μεταναστών. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως μέσα σε 3 μέρες φιλοξενήθηκαν στο νησί περίπου 150 μετανάστες και ούτε χώρος υπάρχει αλλά ούτε και οι υπηρεσίες είναι στελεχωμένες, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τα πάντα στο νησί. Η αστυνομία είναι ήδη επιβαρυμένη με την ταυτοπροσωπία, των τουριστών, που στην πλειονότητα τους έρχονται από την Τουρκία και εκφράζει την αγανάκτηση του για το ζήτημα αυτό και την αδιαφορία της πολιτείας.

Η παράνομη μετανάστευση φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση και οι τραγωδίες που συνέβησαν στο Αιγαίο, δεν έγιναν μάθημα για κανέναν.  Η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει έγκαιρα για όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που κατέφθασαν στη χώρα μας , αλλά με κάποιο αποτελεσματικό τρόπο να προστατέψει και τα θαλάσσια σύνορα που έγιναν “τσιφλίκι” των δουλεμπόρων.

Pin It on Pinterest