Συνέντευξη με την Μαρία Κρικοπούλου – Υποψήφια με την παράταξη «ΡΟΔΟΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Γυναίκα με δυναμική προσωπικότητα , καταξιωμένη δικηγόρος  στην επαγγελματική της πορεία  και με ανιδιοτελές  όραμα για τον τόπο που αγάπησε η Μαρία Κρικοπούλου υποψήφια στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου  με την παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου “Ρόδος Δύναμη Πολιτών” , άπαντα με θέρμη και ειλικρίνεια στα ερωτήματα που της θέτουμε για το  Rodosreport.

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν κ.Κρικοπούλου να συμμετέχετε στις  επερχόμενες εκλογές;

10245473_10201910980312325_4424979315638471840_n

 Μετά από μία εικοσαετή σεμνή και ουσιαστική διαδρομή , συνεχή παρουσία και έντονη κοινωνική δράση στην Ρόδο ως Δικηγόρος, τ. Εκπαιδευτικός- Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής για χρόνια στην Δημόσια εκπαίδευση, και μέσα από την ενεργή συμμετοχή μου σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, αλλά και στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ», την πανελληνία οργάνωση «ΓΡΑΜΜΗ SOS ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ και προάσπισης των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ του ΠΑΙΔΙΟΥ και της ΓΥΝΑΙΚΑΣ, αυτή αναγνωρίστηκε έγκαιρα από τον υποψήφιο Δήμαρχο της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος με τίμησε με την πρότασή του να με συμπεριλάβει ως υποψήφιά του για θέση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τιμή, Πρόκληση αλλά και Ευθύνη η επιλογή του, ώστε μαζί του να προσφέρω ουσιαστικά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στον τόπο μου με θέση ευθύνης. Η ανάγκη προσφοράς και συμμετοχής στα κοινά του νησιού που σέβομαι και αγαπώ πολύ, έρχεται ως ανταπόδοση της αγάπης και στήριξης της κάθε ροδίτισσας και του κάθε ροδίτη, όλα αυτά τα χρόνια στο πρόσωπό μου.

 

Πως προέκυψε η συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο του κ. Φώτη Χατζηδιάκου ;

Με τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο, είμαστε συνάδελφοι και τον εκτιμώ βαθύτατα για το ήθος του και την μαχητικότητά του και για όσα έχει ήδη προσφέρει από τις θέσεις που υπηρέτησε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχω μοιραστεί μαζί του μέσα από τα έδρανα των δικαστηρίων σκέψεις αγωνίες πίκρες χαρές αλλά και την μεγάλη του μαχητικότητα. Με μια λέξη, «εμπνέει» και το έχει αποδείξει μέσα από την πολυετή δράση σε όποιους θεσμικούς ρόλους και αν έχει υπηρετήσει, έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει και έχει πραγματοποιήσει όσα έχει πει μέχρι σήμερα. Όλα αυτά με οδήγησαν αβίαστα στην απόφασή μου αυτή. Αυτός που προΐσταται πρέπει να δίνει πρώτα απ’ όλους το παράδειγμα και να διδάσκει με τις πράξεις του. Αυτά χαρακτηρίζουν τον κ. Χατζηδιάκο και γι αυτό αποφάσισα να συστρατευτώ μαζί του με την ανεξάρτητη παράταξή του.

10169308_10201800114420747_8409813662052133832_n

Nα κάνουμε στρατηγικές κινήσεις για να κάνουμε την ΡΟΔΟ όχι μόνο ΤΟΠΟ, αλλά και ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ

Ποια  είναι τα στοιχεία εκείνα που θεωρείτε πως κάνουν την παράταξή στην οποία μετέχετε να διαφέρει ;

Τρία είναι τα στοιχεία που διαφοροποιείται η παράταξή μας «ΡΟΔΟΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».

1) Ο Φώτης Χατζηδιάκος ως αρχηγός της παράταξής μας, είναι ο άνθρωπος που ως συνεκτικός κρίκος, όπως παραπάνω δήλωσα, «εμπνέει» με την πείρα του και είναι η εγγύηση της επίλυσης των καθημερινών αλλά και των χρόνιων προβλημάτων του νησιού μας.

2) Το ολοκληρωμένο άμεσο και πραγματοποιήσιμο πρόγραμμα στο οποίο αφού εντοπίζει και τονίζει τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το νησί μας και αναφέρει αναλυτικά όλους τους τρόπους εφικτών δράσεων και παρεμβάσεων για την επίλυση αυτών.

3) Τα στελέχη δηλαδή οι συνυποψήφιοί μου που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας, τόσο στις δημοτικές κοινότητες όσο και στις δημοτικές ενότητες, είναι άτομα αξιόλογα, πετυχημένα και καταξιωμένα στο επαγγελματικό τους χώρο.

Για ποιους λόγους θέλετε οι πολίτες της Ρόδου να σας τιμήσουν με την ψήφο τους ;

Όπως σας είπα και πρίν, η ενασχόληση και συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μας, δεν μπορεί ποτέ να τίθεται στα πλαίσια P4240018όρων και προϋποθέσεων. Οι συμπολίτες μου με ξέρουν, με ζούν καθημερινά. Κινούμαι πάντα δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά θέλω να απευθυνθώ και σε όσους συμπολίτες μου δεν με γνωρίζουν από κοντά, αλλά και στην κάθε νέα και νέο ροδίτη ως νέο εκλογέα. Έχω ασχοληθεί με πάρα πολλά πράγματα στη ζωή μου. Μέχρι τώρα, απέδειξα το ήθος μου, την συνέπεια των λεγομένων με τις πράξεις μου και τη δυναμική που με χαρακτηρίζει. Το νησί μας έχει ανάγκη από Νέες Ιδέες, ικανούς ανθρώπους που βιώνουν και γνωρίζουν την καθημερινότητα, από αυτούς που επί σειρά ετών αποδεικνύουν με την κοινωνική τους δράση ότι θέλουν , ξέρουν και μπορούν να προσφέρουν. Μια Νέα Ματιά !!! Αυτό έχει ανάγκη ο ΤΟΠΟΣ μας στρατηγικά για ό,τι αξίζει, χωρίς να ξεχνάμε τον συμπολίτη μας, αυτόν που έχει ανάγκη. Ως μητέρα, σύζυγος και εργαζόμενη σκληρά καθημερινά, ενεργός πολίτης έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια οράματα για τον τόπο μας, με γνώμονα τις γνώσεις την εμπειρία την συμμετοχή μου στην καθημερινότητα όλων μας και την . δυναμική που με διακατέχει.- Σε μια παλαιότερη δήλωσή μου, είπα ¨τολμώ να ζητήσω την ψήφο σας¨ και το εννοώ αυτό.

Η Ροδίτισσα και ο Ροδίτης, έχει κρίση, έχει άποψη και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να διεκδικήσει λύσεις επιλέγοντας μεταξύ άλλων και εμένα για να ακουστεί όχι μόνο η φωνή αλλά και να δοθούν λύσεις. Η ψήφος είναι δύναμη η οποία ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΤΕΙ, χάριν γνωριμίας ή υποχρέωσης. Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ και θα πρέπει να δοθεί σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει μέχρι τώρα ότι μπορούν αφουγκραστούν με ευαισθησία τα προβλήματα των πολιτών, να έλθουν σε αντιπαράθεση και να διεκδικήσουν. Έτσι μόνο θα υπάρξουν επιτέλους αποτελέσματα… Γι αυτό ¨τολμώ¨ και ζητώ την ψήφο της κάθε Ροδίτισσας και του κάθε Ροδίτη γιατί με την εντολή αυτή θα έχω τη δύναμη να προτείνω , να αγωνιστώ και να διεκδικήσω λύσεις.

Ποια προβλήματα εντοπίζετε κ. Κρικοπούλου στο νησί και πώς τα ιεραρχείτε ;

Τα προβλήματα του νησιού μας είναι πάρα πολλά και χρόνια. Θα μπορούσα αν αναφέρομαι ώρες σ΄ αυτά. Όλοι τα ξέρουμε, όλοι μας συζητάμε σε αυτά, κι όλοι μας πονάμε γι αυτά. Δεν θα πρέπει όμως να ιεραρχηθούν με την έννοια: πρώτο δεύτερο, σοβαρό ή μη σοβαρό πρόβλημα.

Η βαριά μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός. Για να έχουμε ανάπτυξη του τουρισμού θα πρέπει πρωτίστως να λυθούν τα απλά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης αλλά και ο επισκέπτης της Ρόδου. Η καθαριότητα, οι ελλείψεις στην υγεία, η έλλειψη πάρκων, παιδικών χαρών, η προστασία των κοινόχρηστων χώρων, η ανυπαρξία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για όλες τις ηλικίες, η δωρεάν κατάρτιση με προγράμματα του Δήμου. Δεν θα μπορούσα φυσικά να ξεχάσω την κάκιστη οδοποιία την κακή συντήρηση και την μη αναπαλαίωση των ιταλικών κτιρίων που κοσμούν το νησί μας. Πρώτιστης σημασίας για μένα είναι και η αποπεράτωση της μαρίνας, η οποία θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αύξηση του τουρισμού.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να κάνουμε στρατηγικές κινήσεις για να κάνουμε την ΡΟΔΟ όχι μόνο ΤΟΠΟ, αλλά και ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

krikopoulouΓεννήθηκα στη Δράμα, είμαι μόνιμη κάτοικος Ρόδου από το έτος 1994. Απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ και της ΝΟΜΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Παντρεμένη με τον Οικονομολόγο – Λογιστή, απόστρατο Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΛΑΠΑΤΟ ο οποίος επίσης δραστηριοποιείται στην Ρόδο, κι έχω μία κόρη 17 ετών σήμερα, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου.

Η επαγγελματική μου δραστηριότητα στην Ρόδο ξεκίνησε ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής –γυμνάστρια, σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου καθώς και σε αθλητικά προγράμματα του Δήμου Ρόδου και αθλητικούς συλλόγους. Υπήρξα διαιτητής στο μπάσκετ, βόλλευ, χάντπωλ και τώρα είμαι βετεράνος αθλήτρια του στίβου. εργάστηκα ως δημοσιογράφος και διαφημίστρια στον τοπικό ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο, απασχολούμενη στην τοπική τηλεόραση και ραδιόφωνο. Από το έτος 2000 ασκώ το λειτούργημα του ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ με έδρα την Ρόδο, δραστηριοποιούμενη στο χώρο του ποινικού, διοικητικού και αστικού δικαίου, και είμαι μέλος του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ. Συμμετέχω σε σωρεία συνεδρίων και σεμιναρίων που αφορούν την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και την νομική επιστήμη.

Ως ενεργό μέλος κοινωνικών ομάδων στην Ρόδο, είμαι μέλος των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στις οποίες παρέχω δωρεάν τις νομικές μου υπηρεσίες: «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» και «ΓΡΑΜΜΗ SOS ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ και προάσπισης των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ του ΠΑΙΔΙΟΥ και της ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Είμαι ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακομακεδόνων Ρόδου «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΛΕΞΑΝΡΟΣ», μέλος του Συλλόγου ΘΕΣΣΑΛΩΝ Ρόδου, μέλος του Αθλητικού Συλλόγου «ΓΑΣ ΥΓΕΙΑ ΡΟΔΟΣ-ΚΑΜΕΙΡΟΣ», μέλος του Συλλόγου «ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ», μέλος του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ, μέλος της πανελλήνιας οργάνωσης «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» και της πανελλήνιας «ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ».

Συμπορεύομαι με την παράταξη «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» και τον υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο, πιστεύοντας στις αρχές, τη δύναμη, το σθένος, το ήθος και την ανεκτίμητη πείρα του στα κοινά, γιατί είναι ο άνθρωπος που εμπνέει, είναι το απτό παράδειγμα αυτοθυσίας, παραδίδοντας χρόνια τώρα μαθήματα ήθους και σκληρής δουλειάς στη διευθέτηση προβλημάτων του τόπου μας.- ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ είναι οι στόχοι που προσωπικά θα ήθελα να συνδράμω αποφασιστικά, δίχως να ξεχνώ ποτέ την ευαισθησία μου απέναντι στον ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ μου και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της τοπικής μας κοινωνίας. «ΘΕΛΩ και ΜΠΟΡΩ», ένα σύνθημα αλλά και στάση της προσωπικής μου ζωής, το όπλο μου, με τα οποία συμπορεύομαι με την Δημοτική Παράταξη «ΡΟΔΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» και ζητώ την προσωπική θετική ψήφο σας στις επερχόμενες εκλογές, για τα ΟΝΕΙΡΑ μας, για το ΜΕΛΛΟΝ μας, για μια ΡΟΔΟ που ΑΞΙΖΟΥΜΕ που ΘΕΛΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ !!!

ΜΑΡΙΑ Μ. ΚΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ -ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΡΟΔΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ – “ ΡΟΔΟΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Pin It on Pinterest

Share This