Κρεμαστινός προς Άδωνι Γεωργιάδη – Στείλτε τους επικουρικούς γιατρούς στα νησιά

Με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε σήμερα 28.3.14 με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη οι 60 επικουρικοί γιατροί που δίνει τώρα το Υπουργείο Υγείας να δοθούν στα μεγάλα νοσοκομεία των νησιών του Αιγαίου ούτως ώστε να καλύπτουν τα κενά σε γιατρούς που εμφανίζονται στα μικρά νησιά.

To κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αθήνα, 28 Μαρτίου 2014

Προς τον Υπουργό Υγείας

κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Κύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα υγείας των μικρών νησιών του Αιγαίου, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν συνεχείς ελλείψεις γιατρών, οι οποίοι άλλοτε διορίζονται και δεν εμφανίζονται και άλλοτε διορίζονται και αιφνιδίως αποχωρούν όταν βρουν κάποια θέση που τους ενδιαφέρει στο εξωτερικό. Έτσι, διαρκώς διαμαρτύρονται οι κάτοικοι των μικρών νησιών – και δικαίως διαμαρτύρονται – γιατί πράγματι δεν έχουν γιατρό (π.χ. Πάτμος, Λειψοί, Σύμη).

Κατόπιν τούτου, πιστεύω πως οι θέσεις των επικουρικών γιατρών που τώρα δίνετε θα πρέπει να κατευθυνθούν στα μεγάλα νοσοκομεία των νησιών, ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να διατεθούν αμέσως και ανά πάσα στιγμή από τα νοσοκομεία που θα είναι διορισμένοι στα μικρά νησιά που τυχόν θα παρουσιάσουν το πρόβλημα.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Κρεμαστινός

Pin It on Pinterest