Δύο νέοι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Υψηλάντη

Δύο νέοι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Υψηλάντη

1/. Ο ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΜΠΑΚΡΥΣΙΩΡΗΣ, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επικείμενες εκλογές, με την παράταξη ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στο πλευρό του Γιώργου Υψηλάντη.

Γεννήθηκε το 1962 στο Ναύπλιο και από το 1985 ζει και εργάζεται μόνιμα στη Ρόδο.

Το 1979-1981 φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ). Ακολούθως φοίτησε στη σχολή Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Από το 1985 και για 4 χρόνια ήταν τακτικός καθηγητής στην ΑΣΤΕΡ, ενώ από το 1992- 1994 δίδαξε κάποια μαθήματα. Παράλληλα ξεκίνησε την καριέρα του  το 1987  ως Διευθυντής ξενοδοχείων.

Από το 1990-1996 υπήρξε υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης Εκπαιδευτικών προγραμμάτων ξενοδοχοϋπαλλήλων σε διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες.

Κατά  το 1995-1996  υπήρξε διευθυντής εκπαίδευσης στο ΚΕΚ «Ροδιακή Επιμόρφωση», όπου παρέδιδε επιμορφωτικά μαθήματα για τον Τουρισμό.

Φέτος συμπληρώνει 27 χρόνια με επιτυχία ως Διευθυντής μεγάλων τουριστικών μονάδων, πλέον των δέκα, σε όλο το νησί της Ρόδου. Συμμετέχει ενεργά σε τουριστικές εκθέσεις, ημερίδες και σεμινάρια, καταθέτοντας απόψεις για το τουριστικό προϊόν, την προβολή και τη βέλτιστη παρουσίασή του στον πελάτη.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου 2012, ήταν υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου, με τη Δημοκρατική Αριστερά  (ΔΗΜΑΡ). Μέλος της επιτροπής Τομέα Τουρισμού της ΔΗΜΑΡ, με συνευθύνη στον σχεδιασμό του προγράμματος Τουριστικής Πολιτικής του κόμματος και μέλος της Νομαρχιακής  Οργάνωσης της ΔΗΜΑΡ Δωδεκανήσου. Στα πλαίσια αυτά, είχε σημαντικές  παρεμβάσεις για θέματα Τουριστικής Πολιτικής  με το Προεδρείο του ΣΕΤΕ, το Προεδρείο Υπαλλήλων ΕΟΤ και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού.

Με πείσμα και επιμονή από τον Αύγουστο του 2012, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013, με σημαντικές και πολλές παρεμβάσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στο ραδιόφωνο και τηλεόραση, πάλεψε για το εποχιακό επίδομα ανεργίας που ήταν προς πλήρη κατάργηση! Συνολικά με παρέμβαση του ήρθαν στην Bουλή, 5 επίκαιρες ερωτήσεις και 2 τροπολογίες από την ΔΗΜΑΡ, για “απαλλαγή των εποχιακά απασχολουμένων” από τον Νόμο 3986 που οριοθετούσε  την ουσιαστική κατάργηση του επιδόματος ανεργίας. Με παρέμβασή και συμμετοχή του βγήκε η διευκρινιστική εγκύκλιος από τον ΟΑΕΔ στις 25/10/2012  με βάση την οποία πήραν επίδομα ανεργίας οι εποχιακά απασχολούμενοι, επιπλέον 4 μήνες από τον Ιανουάριο μέχρι και Απρίλιο του 2013, ενώ θα έπαιρναν μόνο Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Στο τέλος του 2013 συνέβαλε, στην κοινή τροπολογία που τελικά ψηφίστηκε τον Νοέμβριο 2013 για το επίδομα των 3 μηνών (μετά από κοινές καταθέσεις Επίκαιρων Ερωτήσεων τέλος Οκτωβρίου του 2013 )  .   

Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών ξενοδοχείου Ρόδου και μέλος στο ΔΣ ,της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Eίναι μέλος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου.

Είναι παντρεμένος με την Συγγραφέα και Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Δωδεκανήσου Χαρά Κοσεγιάν και έχει ένα γιο, φοιτητή τον Φωτεινό.

Ο Σαράντος ζητά από τις Ροδίτισσες και τους Ροδίτες να τον τιμήσουν με την ψήφο τους, στο συνδυασμό του Γιώργου Υψηλάντη .

2/. Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΟΓΛΟΥ, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επικείμενες εκλογές, με την παράταξη ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στο πλευρό του Γιώργου Υψηλάντη.

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1949, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Το 1967 γράφτηκε στο Μαθηματικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Σπουδών  στο  Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Διορίστηκε  καθηγητής στη Δευτεροβάθμια  εκπαίδευση το 1978 και υπηρέτησε αρχικά σε σχολεία της Λάρισας και την πενταετία 1988-1993 σε  Ελληνικό Γυμνάσιο στη Νυρεμβέργη, στη Γερμανία.

Από τον  Αύγουστο του 1993  μένει μόνιμα στη Ρόδο. Υπηρέτησε  τα δύο πρώτα χρόνια στο 7ο Γυμνάσιο Ρόδου σαν υποδιευθυντής και στη συνέχεια από το 1995  έως το 2010 στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) στη θέση του διευθυντή.

Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. της Α.ΕΛΜΕ. Δωδεκανήσου, επίσης μέλος του Δ.Σ. (σαν εκπρόσωπος των καθηγητών) του κέντρου πρόληψης «Δίοδος» καθώς και ιδρυτικό μέλος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη Δωδεκάνησο.

Ο Αχιλλέας ζητά από τις Ροδίτισσες και τους Ροδίτες να τον τιμήσουν με την ψήφο τους, στο συνδυασμό του Γιώργου Υψηλάντη .

ΜΠΑΚΡΥΣΙΩΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ 1 ΚΑΡΑΣΜΑΝΟΓΛΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 2

Pin It on Pinterest