Σούπερ μάρκετ της Κρεμαστής δούλεψε παράνομα 15 Αυγούστου

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου καταγγέλλει, στους εργαζόμενους και τον Ροδιακό λαό την στάση που κράτησε αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας απέναντι σε επιχειρηματία που παρανόμησε σε βάρος πάντα των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα ,Παρασκευή 15-8-2014 το Σωματείο είχε πληροφορίες ότι κάποια μεγάλα Σουπερ Μάρκετ ενδεχομένως να ανοίξουν ,μια μέρα που είναι ξεκάθαρα ΑΡΓΙΑ!! χωρίς να υπάρχει καμία παρερμηνεία του νόμου , η` κανένα παραθυράκι που να τους δίνει αυτό το δικαίωμα.
Σε έλεγχο λοιπόν που έκαναν μέλη της Διοίκησης του Σωματείου σε όλη την αγορά διαπίστωσαν ότι ήταν ανοικτό μεγάλο Σουπερ Μάρκετ (πάνω από 200τ.μ) στην περιοχή της ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ και να απασχολεί εργαζόμενους.
Ο πρόεδρος του Σωματείου και ο γεν.γραμματεας μετέβηκαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα αυτό της Ιαλυσού και κατήγγειλαν το γεγονός ζητώντας από τον αξιωματικό υπηρεσίας να προβεί στις νόμιμες ενέργειες. Απήντησε ο αξιωματικός υπηρεσίας ότι εκείνη την στιγμή δεν είχε διαθέσιμο περιπολικό και ότι μόλις γύριζε θα το έστελνε στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Αποτέλεσμα είναι ότι στις 15-8-2014 το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν ανοικτό συνεχώς και μετά τις 22.00 ώρα την νύχτα
Αυτός είναι ο νόμος, άλλος για τους επιχειρηματίες και άλλος για τους εργαζόμενους. Όταν οι εργαζόμενοι κάνουν κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα τους, όταν κάνουν απεργίες ,η` διαδηλώσεις που νόμιμα δικαιούνται τους βγάζουν παράνομους, ενώ όταν η εργοδοσία ,οι επιχειρηματίες καταπατουν τους νόμους αυτός τους προστατεύει.
Η συγκεκριμένη καταγγελία θα κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια Ν .Αιγαίου ,στην Αστυνομική διεύθυνση Δωδεκανήσου και στον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να αναζητηθούν οι ευθύνες ,και να μην υπάρξουν ξανά αλλά πανόμοια περιστατικά ,και αναγκαστούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να περιφρουρούν τους νόμους. Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Pin It on Pinterest