Ο Λουκάς Κωτσαδάμ συναντήθηκε με το προσωπικό της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συνάντηση πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον Κοσμήτορα και μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν ο Λουκάς Κωτσαδάμ, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε στην ομιλία του ότι, οι εξελίξεις και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι τυχαίες,  εντάσσονται στη συνολική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου, προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Στόχος τους είναι να διαμορφώσουν ένα Πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί για τις ανάγκες των μονοπωλίων σε έρευνα και σε φθηνούς, ευέλικτους, μισο-καταρτισμένους απόφοιτους.

Ανέδειξε τις δυσκολίες που έχουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών σήμερα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους (σίτιση- στέγαση), με τις ελλείψεις καθηγητών και προσωπικού, τις ελλείψεις σε συγγράμματα και υποδομές. Στην κουβέντα που ακολούθησε ο Κοσμήτορας και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στις ελλείψεις που έχει το ίδρυμα και στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν διδάσκοντες και διοικητικό προσωπικό για να λειτουργεί ομαλά η σχολή.

Τόνισε ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα συνεχίσει αταλέντευτα να διεκδικεί αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, που να παρέχει ολοκληρωμένη και σε βάθος επιστημονική γνώση, ώστε οι απόφοιτοι με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο να μπορούν να προσφέρουν, να εξυπηρετούν την κοινωνία με κριτήριο τις λαϊκές  ανάγκες.  Να προσληφθεί επαρκές διδακτικό και διοικητικό προσωπικό για τα τμήματα του Πανεπιστημίου που βρίσκονται στη Ρόδο. Να δοθεί δωρεάν σίτιση και στέγαση στους φοιτητές των λαϊκών οικογενειών.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest