Συνάντηση του Λουκά Κωτσαδάμ με τους εργαζόμενους του ΡΟΔΑ

Την Τρίτη 11/03/14 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του ΚΚΕ και υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης με μέλη του σωματείου εργαζομένων στο ΡΟΔΑ.  Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Λουκάς Κωτσαδάμ, μέλος της  Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου.

Η ξεκάθαρη θέση και στάση των εκλεγμένων του ΚΚΕ με τη  ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε Δήμο και  Περιφέρεια  για τις συγκοινωνίες ως κοινωνικού αγαθού, στο οποίο θα πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι, η ανάγκη δημιουργίας ολοκληρωμένου δικτύου συγκοινωνίας  σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων, η ανάγκη να είναι δημόσια χωρίς ιδιώτες, με φτηνό εισιτήριο και με δωρεάν χρονικές ζώνες έγιναν αντικείμενο συζήτησης με τους εργαζόμενους του ΡΟΔΑ.

Για μας είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να λειτουργούν τη συγκοινωνία με κριτήριο τη σχέση κόστους – εσόδων. Θέλουν να είναι εμπορευματοποιημένη, δηλαδή ακριβή και μακριά απ τις ανάγκες του λαού, με φτηνούς εργαζόμενους που θα εργάζονται ακόμα πιο εντατικά.

Επιβεβαιώνεται  ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απελευθέρωση των συγκοινωνιών, η οποία και υλοποιείται από την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση, έχει θέσει ήδη σε δρόμο ιδιωτικοποίησης το ΡΟΔΑ και τους εργαζόμενους σε αβεβαιότητα για το μέλλον τους , αφού δρομολογούνται χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο. Η πολιτική που ακολούθησε ο Δήμος παραχωρώντας άδειες σε τουριστικά λεωφορεία Δημόσιας χρήσης ανοικτού τύπου, οδήγησε σε μεγαλύτερη απαξίωση το ΡΟΔΑ, άνοιξε την όρεξη των ιδιωτών για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών.

Οι λαϊκές ανάγκες όμως  καθορίζουν  την απαίτηση για δωρεάν μετακίνηση όλη την ημέρα των ανέργων, των συνταξιούχων, των απόρων, των πολυτέκνων, των αναπήρων, των φοιτητών και των μαθητών, των φαντάρων και άλλων ευπαθών ομάδων. Καθορίζουν και την απαίτηση για δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων κατά τις ώρες που πάνε και γυρίζουν από τη δουλειά τους. Καθορίζουν και την ανάγκη να είναι οι συγκοινωνίες αποκλειστικά δημόσιες , να διαθέτουν σύγχρονα και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς με εργαζόμενους που θα έχουν σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα. Γι’ αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να συγκρουστούμε αποφασιστικά και ανυποχώρητα με τα επιχειρηματικά συμφέροντα , τα μονοπώλια, με τη βάρβαρη πολιτική που τα υπηρετεί , να ανοίξουμε το δρόμο για μια πολιτική αποκλειστικά σε όφελος του λαού .

Pin It on Pinterest