Ο Λουκάς Κωτσαδάμ επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Λουκά Κωτσαδάμ, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου.Από τη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκε η διάλυση της δασικής υπηρεσίας.

Ξέχωρα από το γεγονός ότι πριν τον «Καλλικράτη» προβλέπονταν 187 εργαζόμενοι και υπηρετούν 44, σήμερα στα δασονομεία Καρπάθου και Καλύμνου υπηρετούν μόνο ένας δασοπόνος στο κάθε νησί, ενώ στο δασονομείο της Κω δεν υπηρετεί ούτε ένας!

Επιπλέον με βάση την έκθεση του ΟΟΣΑ, που έχει στόχο την μείωση των «διοικητικών βαρών»,  το Σώμα Ελεγκτών- Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, βγάζει πόρισμα ότι η δασική υπηρεσία έχει πλεονάζον προσωπικό!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει την πολιτική Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζονται την ΕΕ, αφού η διάλυση των δασικών υπηρεσιών και η προσαρμογή των δασών στην οικονομία της αγοράς, γίνονται με δική της επιταγή. Αυτή την πολιτική στη Ρόδο την έχουμε πληρώσει πανάκριβα, με τις τεράστιες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων.

Θα διεκδικήσει μαζί με το λαϊκό κίνημα τα εξής:

Να συγκροτηθεί ενιαίος Κρατικός Φορέας Δασικής Διαχείρισης και Προστασίας, ο οποίος θα στελεχωθεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες της πρόληψης και καταστολής φυσικών καταστροφών, με μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές.

Άμεση ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με μόνιμο, εκπαιδευμένο προσωπικό.

Κατάργηση όλων των αντιδασικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και του εκτελεστικού νόμου του 2003, που προωθούν τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους.

Αναδάσωση των καμένων εκτάσεων και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, που συμβάλλουν στη συγκράτηση των νερών αλλά και για την παραγωγή ξύλου και των προϊόντων του.

Να μετατραπούν σε δημόσια περιουσία οι μεγάλες ιδιωτικές εκτάσεις στα βουνά και τα δάση.

Διαμόρφωση του Δασικού Κτηματολογίου από δημόσιες υπηρεσίες σε αντίθεση με την παράδοσή του στους ιδιώτες, με στόχο την προστασία των δασών και γενικότερα του περιβάλλοντος.

Pin It on Pinterest