”Να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να φιλοξενηθούν περισσότερα από 68.000 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς”

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, που είχε αναδείξει με ερώτηση στη Βουλή το ζήτημα της χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών και του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Κεγκέρογλου:

«Είναι θετικό ότι εξασφαλίστηκε η φιλοξενία 68.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με πόρους του ΕΣΠΑ αλλά και με ανακατανομή πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Θετικό γεγονός είναι, επίσης, ότι δεν θα ζητηθεί η οικονομική συμμετοχή των γονέων, έστω και με ένα μικρό ποσό.

Θεωρώ, όμως, ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν δύο κρίσιμα ζητήματα ακόμα:

– H εξάντληση όλων των περιθωρίων για να αυξηθεί ο αριθμός των 68.000 παιδιών που προβλέπεται να φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες έχουν αυξήσει τις αιτήσεις, οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί. Υπολογίζεται ότι θα κατατεθούν πάνω από 100.000 αιτήσεις.

Υπενθυμίζω την πρόταση που κατέθεσα πριν από 15 μέρες στους συναρμόδιους υπουργούς για τη διάθεση, μέρους, των πόρων του κοινωνικού μερίσματος.

– Η διασφάλιση της συνέχισης χρηματοδότησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» και για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Για τα δύο αυτά ζητήματα θα προχωρήσω άμεσα σε νέα παρέμβαση προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».

Pin It on Pinterest