Κορονοϊός: Ιταλοί δίνουν συμβουλές που θα ήθελαν να είχαν ακούσει οι ίδιοι πριν από 10 ημέρες

Μέσω ενός βίντεο, διάφοροι άνθρωποι, από όλες τις ηλικίες, που βρίσκονται σε καραντίνα στην Ιταλία, παραδέχονται ότι στην αρχή δεν είχαν πάρει τόσο στα σοβαρά τον κορονοϊό.

Σκοπός της συγκεκριμένης δημιουργίας είναι να προειδοποιήσει τους κατοίκους άλλων χωρών, να μην κάνουν το ίδιο λάθος, καθώς εκτιμάται ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία βρίσκονται 9-10 ημέρες πίσω όσον αφορά την εξάπλωση του ιού.

Αυτήν τη στιγμή η Ιταλία μετρά 27.980 κρούσματα και 2.158 θανάτους, με την κατάσταση να μην δείχνει ότι πηγαίνει προς καλυτέρευση, έστω κι αν κάποια αισιόδοξα μηνύματα αρχίζουν να αχνοφαίνονται.

Οι γείτονες επιστήσουν την προσοχή των υπόλοιπων χωρών. «Φοβάσαι; Όχι… Απλώς είμαι εσύ σε δέκα ημέρες», λέει ο πρώτος κύριος που αναφέρεται στην κατάστασή του, για να βάλει τον κόσμο κατευθείαν στο… ζουμί. «Είμαι σίγουρη ότι έχετε ακούσει για τον κορονοϊό και είμαι σίγουρη ότι τον έχετε υποτιμήσει», λέει μια άλλη κοπέλα.

Με τη σειρά της, μια κυρία σημειώνει: «Σταμάτα να κοροϊδεύεις τη μαμά σου, που σου λέει να πας να αγοράσεις μάσκες και πήγαινε αγόρασε». Ένας άλλος που φοράει μια προστατευτική μάσκα, λέει: «Κορόιδευα τους ανθρώπους που φορούσαν μάσκες», ωστόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει για εκείνον.

«Μέχρι πριν δέκα ημέρες πήγαινα σε συναντήσεις για δουλειά, σε δείπνα με φίλους, στο γυμναστήριο, στο κομμωτήριο… Σε όλα αυτά τα καθημερινά, βαρετά πράγματα που ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν», επισημαίνει μια άλλη κυρία, με έναν κύριο να προσθέτει: «Αλλά, μέσα σε δέκα ημέρες η ζωή δεν θα είναι έτσι».

«Το χειρότερο σενάριο; Αυτό ακριβώς θα συμβεί», λέει από την πλευρά της μια πιο μεγάλης ηλικίας γυναίκα, ενώ ένας νεαρότερός της προσθέτει: «Είναι μια σουρεάλ κατάσταση». Και ένας πιτσιρικάς επισημαίνει: «Κανείς δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του, εάν δεν υπάρχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος».

Πράγματι, όπως λέει ο κύριος με του οποίου οι συμβουλές ανοίγει το βίντεο, «είναι μια ωραία καραντίνα, από αυτές που βλέπεις στις ταινίες». Όσο για το χειρότερο, «τα νοσοκομεία έχουν “ανατιναχθεί”. Υπάρχει έξαρση ακόμη και σε νέες ηλικίες».

Δείτε το βίντεο: