Κορονοϊός: Η Μόσχα κλείνει εστιατόρια, καφέ μπαρ και εμπορικά καταστήματα – Απαγόρευση εξόδου στους άνω των 65

Επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Μόσχας, ανάμεσά τους και το κλείσιμο από το Σάββατο όλων των εστιατορίων και των μη απαραίτητων καταστημάτων.

Από τις 28 Μαρτίου ως τις 5 Απριλίου θα κλείσουν «εστιατόρια, μπαρ, καφέ και καντίνες» καθώς και τα «καταστήματα λιανικού εμπορίου» με εξαίρεση αυτά που πωλούν τρόφιμα και τα φαρμακεία, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα αισθήματα των πιστών Μοσχοβιτών τους συνιστώ να αποφεύγουν να επισκέπτονται τους χώρους λατρείας αυτό το διάστημα» πρόσθεσε.

«Οι περιορισμοί που ανακοινώνονται σήμερα είναι άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία της Μόσχας και προκαλούν πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητα όλων. Όμως, πιστέψτε με, είναι απολύτως απαραίτητοι για να ανασχεθεί η εξάπλωση της μόλυνση και να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων» εξήγησε ο Σομπιάνιν.

Από σήμερα απαγορεύεται επίσης σε όσους είναι άνω των 65 ετών ή πάσχουν από χρόνια νοσήματα να βγαίνουν από το σπίτι τους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Ρωσία έχει καταγράψει 840 επιβεβαιωμένα κρούσματα της covid-19, από τα οποία τα 546 εντοπίζονται στη Μόσχα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.