Κορονοϊός: Αλλάζει ο τρόπος που θα παίρνουν βαθμούς στα Δημοτικά – Η νέα διαδικασία

Η εξάπλωση του κορονοϊού και στη χώρα μας και η αύξηση των κρουσμάτων του SARS-Cov-2 φέρνει αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας θα υπάρξουν αλλαγές και στη διαδικασία με την οποία παίρνουν βαθμούς οι μαθητές. Οι γονείς καλούνται πλέον να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους από απόσταση και όχι να μεταβούν στις σχολικές μονάδες προκειμένου να μιλήσουν με τους διδάσκοντες, όπως και γινόταν μέχρι πρότινος.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων συναθροίσεων σε κλειστό χώρο όπως θα μπορούσε να προκύψει με τον συγχρωτισμό μαθητών, κηδεμόνων και εκπαιδευτικού προσωπικού, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας ορίζει πως μαθητές του νηπιαγωγείου αλλά και της Α’ και Β’ τάξης του Δημοτικού δύνανται να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών.

Παράλληλα σε σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή και χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο, θα δίνονται οι σχολικοί έλεγχοι για το β τρίμηνο, των μαθητών  που φοιτούν στη Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού.

Δείτε την ανακοίνωση εδώ.