Στην Τήλο ο Μάνος Κόνσολας. Παρέμβαση για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στο νησί

Την Τήλο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη Δήμαρχο, κα. Μ. Καμμά-Αλιφέρη, το δημοτικό συμβούλιο και πολίτες του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Κόνσολας συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, με κορυφαίο αυτό της δημόσιας υγείας.

Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη η τοποθέτηση ενός ακόμα γιατρού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες, αλλά και η διάθεση ενός ποσού για την εκπαίδευση του προσωπικού και τη λειτουργία του συστήματος τηλεϊατρικής. Όπως επισημάνθηκε, ο πληθυσμός της Τήλου τη θερινή περίοδο υπερβαίνει τους 2500 κατοίκους κάτι που σημαίνει ότι είναι φύσει αδύνατον να υπάρξει κάλυψη των αναγκών από ένα μόνο γιατρό. Ελλοχεύει, μάλιστα, ο κίνδυνος, αν για οποιοδήποτε λόγο φύγει αυτός ο γιατρός, η Τήλος να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα. Και για τα δύο αυτά ζητήματα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επικοινώνησε με τον Υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, κ. Χ. Πλάτση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, για τη λειτουργία του συστήματος τηλεϊατρικής το ποσό που απαιτείται δεν είναι απαγορευτικό και πρέπει να διατεθεί άμεσα.

Όπως τόνισε ο κ. Κόνσολας: «η υποδομή ήδη υπάρχει και πρέπει να λειτουργήσει. Οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας πρέπει να αναπτυχθούν στις νησιωτικές περιοχές, μπορούν να παράσχουν ουσιαστικό έργο».

Ο κ. Κόνσολας ενημερώθηκε, επίσης, από τη Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, για μια σειρά έργων που βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού και απαιτούν ωρίμανση.

Pin It on Pinterest