Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων της Περιφέρειας

ΘΕΜΑ: «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Π.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ)».

Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχε στη Σύρο ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Έγινε διεξοδική συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της Περιφέρειας και που έχουν να κάνουν με τον Οργανισμό της Περιφέρειας, τη στελέχωση των Υπηρεσιών, την υπηρεσιακή κατάσταση των εργαζομένων, τις εκτός έδρας μετακινήσεις, την αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του νησιώτικου χώρου και των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών στις Περιφερειακές Ενότητες (πρώην Επαρχεία)  καθώς και το ζήτημα της Αξιολόγησης και τον κίνδυνο απολύσεων ή και διαθεσιμότητας των εργαζομένων   καθώς και το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Ο Περιφερειάρχης έκανε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες που κατέβαλε η Περιφερειακή Αρχή τόσο σε ότι αφορά στον Οργανισμό της Περιφέρειας όσο και τη στελέχωση των υπηρεσιών, τη διαθεσιμότητα και την αναγνώριση της ιδιαιτερότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επίσης, διαβεβαίωσε πως οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι δεσμευτικές μιας και εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ευχαρίστησε τον Σύλλογο των εργαζομένων για την άψογη συνεργασία και την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν παρά την ελλιπή στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και τα αποτελέσματα τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και στην υλοποίηση  των προγραμμάτων και την πραγματοποίηση των βασικών έργων υποδομής που είναι θετικά.

Τόνισε δε στους εργαζομένους πως θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τόσο μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και όπου αυτοί χρειαστούν τη βοήθειά του.

Pin It on Pinterest