«Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για αλλαγή στον οργανισμό του Νοσοκομείου της Κω, με τη δημιουργία δύο μόνιμων θέσεων παιδιάτρου»

«Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για αλλαγή στον οργανισμό του Νοσοκομείου της Κω, με τη δημιουργία δύο μόνιμων θέσεων παιδιάτρου»

Το Νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί. Αντικείμενο της επίσκεψης και της συζήτησής του, με το Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Στασινόπουλο, την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κω, κα. Φραζάκη, τον Πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών, κ. Κυριακόπουλο, τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής, κ. Κουλτινιό και τον εκπρόσωπο των νοσηλευτών, κ. Νταβασίλη, ήταν τα πολλαπλά προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου και ιδιαίτερα η έλλειψη παιδιάτρου.
Ο κ. Κόνσολας κατέθεσε πρόταση, στην οποία υπήρξε κοινή συμφωνία, για την τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου με τη θέσπιση 2 θέσεων μόνιμων παιδιάτρων, αντί τον ενός, που ισχύει σήμερα.
Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Κόνσολας δήλωσε:
«Ο οργανισμός του νοσοκομείου προβλέπει μία θέση παιδιάτρου. Κανείς δεν θα έρθει από το φόβο να επωμιστεί όλο τον όγκο διαχείρισης των περιστατικών, να είναι ο μοναδικός παιδίατρος του νοσοκομείου.
Πρέπει να περάσουμε άμεσα σε αλλαγή του οργανογράμματος, πρέπει να θεσπιστούν δύο μόνιμες θέσεις παιδιάτρων για το νοσοκομείο της Κω.
Την πρόταση αυτή, θα την καταθέσω εντός της εβδομάδας στον Υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη, και στο Διοικητή της ΔΥΠΕ, κ. Παπαρούπα.
Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή και να υπάρξουν προκηρύξεις θέσεων για τις δύο βασικές ειδικότητες του παιδίατρου και του καρδιολόγου.
Πιστεύω ότι είναι μια λύση που δίνει διέξοδο. Με την προκήρυξη δύο θέσεων μόνιμων παιδιάτρων θα υπάρξει ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων, ενώ θα καλύπτονται, επαρκώς, και οι ανάγκες.
Οι γιατροί είναι άνθρωποι και αυτοί, με συγκεκριμένες ανάγκες και αντοχές. Δεν μπορεί ένας παιδίατρος ή ένας καρδιολόγος να καλύπτουν τις ανάγκες του νοσοκομείου ενός μεγάλου νησιού, όπως η Κως.
Δεν τιμά κανέναν μας, η οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο. Χρειάζονται ρεαλιστικές προτάσεις, μία από αυτές είναι η αλλαγή του οργανισμού και η δημιουργία δύο μόνιμων θέσεων παιδιάτρου».

Pin It on Pinterest