Μάνος Κόνσολας “Αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Ρόδου και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης”

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης,  κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου,  κ. Μάνος Κόνσολας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου, προκειμένου να στεγαστούν, σε ένα τμήμα του, υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Ρόδο.

Προγραμματίζεται άμεση συνάντηση των αρμόδιων υπηρεσιών των Υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, με τη συμμετοχή και των τεχνικών υπηρεσιών, προκειμένου να κατατεθούν οι τελικές προτάσεις.

Στη συνάντηση του κ. Κόνσολα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, συζητήθηκαν και τα ζητήματα που αφορούν στην ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε ως πρόταση και έθεσε ως προϋπόθεση για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, την ύπαρξη και δημιουργία κτηριακών υποδομών αλλά και την ταχεία διεκπεραίωση των διαδικασιών προανάκρισης και ανάκρισης.

Σε δήλωση του, μετά τη συνάντηση με τον κ. Αθανασίου, ο Μάνος Κόνσολας δήλωσε:

«Πρέπει να αρχίσουμε να κλείνουμε τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν. Το θέμα της αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου με τη συνεργασία των Υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης άνοιξε, είναι μια πρωτοβουλία που θα συνεχίσω να στηρίζω, να διεκδικώ λύσεις σε μια ανοιχτή πληγή στο κέντρο της πόλης.

Υπάρχει η βούληση, μετά και την επίσκεψη του Υπουργού και τη σύσκεψη που έγινε στη Ρόδο, να περάσουμε στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης με συνεργασία των δύο Υπουργείων, κάτι που θα γίνει σύντομα.

Κατέθεσα, επίσης, στον κ. Υπουργό κάποιες προτάσεις μου, που στοχεύουν στην ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης.

Θέλω, επιπλέον, να επισημάνω ότι η πρόταση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Σαρρή, για να αποφορτιστεί το έργο της Δικαιοσύνης,  από υποθέσεις διοικητικού ή οικονομικού περιεχομένου, που σχετίζονται με την Πολιτεία, είναι απόλυτα σωστή και στοχευμένη».

Pin It on Pinterest