Ερώτηση Μ. Κόνσολα για την άμεση απόσπαση χειριστή-εμφανιστή στο ακτινολογικό του νοσοκομείου της Κω

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: ‘’Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την άμεση απόσπαση χειριστή-εμφανιστή προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας του ακτινολογικού στο νοσοκομείο της Κω’’

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη, κατέθεσε ο Μάνος Κόνσολας αναδεικνύοντας τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Κω λόγω έλλειψης χειριστών-εμφανιστών.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι αν δεν υπάρξει άμεση απόσπαση εργαζόμενου στη συγκεκριμένη ειδικότητα, τότε οι βάρδιες δεν θα μπορούν να καλυφθούν και οι πολίτες δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ενώ θα υπάρξει πρόβλημα ακόμα και με έκτακτα περιστατικά για τα οποία θα πρέπει να γίνουν είτε αξονικές είτε ακτινογραφίες.
Ο κ. Κόνσολας παραθέτει και συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν τον όγκο περιστατικών που αντιμετωπίζει το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Κω και στις τρεις βάρδιες (πρωινή-απογευματινή-βραδινή). Συγκεκριμένα για χρονικό διάστημα 20 ημερών, 1 έως 21 Αυγούστου, το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Κω προχώρησε σε 1.721 ακτινογραφίες και 142 αξονικές τομογραφίες. Αριθμοί που δείχνουν τις αυξημένες ανάγκες και καθιστούν επιβεβλημένη την 24ωρη λειτουργία του, όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα προς τον Υπουργό Υγείας, έχει ως εξής:
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: ‘’Άμεση απόσπαση χειριστή-εμφανιστή για τη διασφάλιση της 24ωρης λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου της Κω’’

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου της Κω.
Η έλλειψη προσωπικού στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου καθιστά δυσχερή την 24ωρη λειτουργία του, η οποία είναι επιβεβλημένη λόγω του ιδιαίτερου φόρτου που δέχεται το συγκεκριμένο τμήμα.
Είναι ενδεικτικό ότι στατιστικά στοιχεία, για μια χρονική περίοδο 20 ημερών, (1 έως 21 Αυγούστου) αποδεικνύουν με στοιχεία ότι το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Κω και στις 3 βάρδιες (πρωινή-απογευματινή-βραδινή) διαχειρίστηκε περιστατικά και έφερε σε πέρας 1.721 ακτινογραφίες και 142 αξονικές τομογραφίες.
Αυτή τη στιγμή στο τμήμα υπηρετούν 3 χειριστές-εμφανιστές και μία επικουρική χειρίστρια-εμφανίστρια, η σύμβαση της οποίας ανανεώθηκε για 6 ακόμα μήνες αφού αν δεν είχε ανανεωθεί, το πρόβλημα θα ήταν οξύτερο.
Απαιτούνται, όμως, 5 ή 6 χειριστές εμφανιστές προκειμένου να διασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του τμήματος και να μην υπάρχει πρόβλημα με τις βάρδιες.
Επισημαίνω ότι μέχρι πρόσφατα υπήρχε ιδιώτης χειριστής-εμφανιστής ο οποίος κάλυπτε τα κενά του νοσοκομείου και η αμοιβή του προερχόταν από επιχειρήσεις και ιδιώτες του νησιού. Αυτό, όμως, δεν μπορούσε να συνεχίζεται εσαεί, δεν αποτελούσε λύση και κυρίως δεν περιποιεί τιμή στην Πολιτεία.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.Εάν προτίθεται άμεσα να προχωρήσει στην απόσπαση χειριστή-εμφανιστή για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και 24ωρη λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου της Κω.

Pin It on Pinterest