Στον Υπουργό Υγείας η πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την αλλαγή στον Οργανισμό του Νοσοκομείου Κω

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε σήμερα εγγράφως στον Υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη, την πρότασή του για την αλλαγή στον Οργανισμό του Νοσοκομείου Κω, με τη δημιουργία δύο μόνιμων θέσεων με ειδικότητα παιδιάτρου αντί της μία που υπάρχει σήμερα.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας, ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να προκηρυχθούν οι θέσεις  βασικών ειδικοτήτων για την πλήρωση των μόνιμων θέσεων καρδιολόγων και παιδιάτρων, ταυτόχρονα με την αλλαγή του οργανογράμματος.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε για το ίδιο θέμα και με τον Διοικητή της ΔΥΠΕ, κ. Παπαρούπα ο οποίος αποδέχτηκε την πρότασή του και δεσμεύτηκε να ζητήσει εγγράφως από το Υπουργείο την προκήρυξη δύο μόνιμων θέσεων καρδιολόγων και δύο παιδιάτρων.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Πρέπει τουλάχιστον να καλυφθούν οι βασικές ειδικότητες στο Νοσοκομείο της Κω. Να υπάρχουν δύο καρδιολόγοι και δύο παιδίατροι, μετά και την αλλαγή που πρέπει να γίνει στον Οργανισμό του Νοσοκομείου. Κανένας παιδίατρος ή καρδιολόγος δεν θα δεχθεί να καλύψει τη θέση, γνωρίζοντας ότι θα είναι μόνος του και ότι θα υπερβεί τα όρια της αντοχής του».

Το πλήρες κείμενο της έγγραφης πρότασης του κ. Κόνσολα προς τον Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή της ΔΥΠΕ, έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Η οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο της Κω, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι διακομιδές από την έλλειψη καρδιολόγου κοστίζουν πολύ περισσότερο στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη από την πρόσληψη δύο μόνιμων καρδιολόγων που θα καλύπτουν τις ανάγκες του νοσοκομείου ενός μεγάλου νησιού, όπως είναι η Κως.

Παράλληλα, η έλλειψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο της Κω, δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας σε όλους.

Απαιτείται άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων που υπάρχουν σε αυτές τις δύο βασικές ειδικότητες.

Πρέπει να τροποποιηθεί ο οργανισμός λειτουργίας του νοσοκομείου και να θεσπιστούν δύο μόνιμες θέσεις παιδιάτρων αντί της μιας, που υπάρχει με το σημερινό οργανόγραμμα.

Κανένας παιδίατρος και κανένας καρδιολόγος δεν θα εκδηλώσει ενδιαφέρον όταν γνωρίζει ότι θα αναγκάζεται να υπερβαίνει τα όρια της αντοχής του, αφού δεν θα βγαίνουν οι βάρδιες και οι εφημερίες και θα είναι αναγκασμένος να διαχειρίζεται και να αντιμετωπίζει μόνος του όλα τα περιστατικά. Αυτό εξανάγκασε, άλλωστε, και την καρδιολόγο να υποβάλλει την παραίτησή της.

Ταυτόχρονα, με την τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου Κω και τη θέσπιση δεύτερης μόνιμης θέσης παιδιάτρου πρέπει να γίνει προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων των δύο αυτών βασικών ειδικοτήτων: παιδιάτρων και καρδιολόγων.

Είναι μια ρεαλιστική και επιβεβλημένη πρόταση προκειμένου να διασφαλιστεί η στοιχειώδης και αυτονόητη λειτουργία του νοσοκομείου Κω και η παροχή υπηρεσιών υγείας σε χιλιάδες πολίτες του νησιού αλλά και των όμορων νησιών.

 

Με εκτίμηση

Μάνος Κόνσολας

Pin It on Pinterest