Αυξήθηκαν τα κονδύλια για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία

Επιπλέον 3.000.000 ευρώ για την ενίσχυσή τους

Αυξήθηκε το ποσό το οποίο διατίθεται μέσω του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση των Mουσικών και Kαλλιτεχνικών Sχολείων. Το συνολικό ποσό από τα 7.710.000 ευρώ αυξήθηκε στα 10.710.000 ευρώ. Επιπλέον 3.000.000 ευρώ θα διατεθούν για τα εν λόγω σχολεία και φυσικά για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την πράξη στα πλαίσια αυτής θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί πλήρους και μειωμένου ωραρίου καθώς και ωρομισθίων για εκπαιδευτικούς Μουσικών Ειδικεύσεων για τα Μουσικά Σχολεία και Καλλιτεχνικών Ειδικοτήτων για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία με σκοπό τη διδασκαλία μαθημάτων διαφόρων απαραίτητων σχετικών ειδικοτήτων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ειδικότητες:

Μουσικής, χορού, θεάτρου, χορού, κινηματογράφου, δραματικής τέχνης κ.α έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα διευρυμένο πλαίσιο διαφόρων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Επισημαίνεται ότι η επιλογή του εκπαιδευτικού προσωπικού θα γίνεται σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του ΥΠΑΙΘ από τους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest