Ο γιος μου πήρε κοκαΐνη, τώρα είναι σε αναπηρική καρέκλα

Συγκλονίζει και λυγίζει η μάνα που από τη μία στιγμή στην άλλη είδε τον 28χρονο γιο της να μένει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, λίγες μέρες αφότου έκανε χρήση κοκαΐνης. Η μάνα, δημοσιοποιεί το δράμα της με στόχο να προλάβει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους που πιθανώς αγνοούν τις επιδράσεις των ναρκωτικών.

Ο 28χρονος Carl Ayres γιόρταζε την παραμονή Πρωτοχρονιάς του περασμένου έτους και βγήκε εκτός εαυτού. Παρασυρμένος από το γιορτινό κλίμα μαζί με τους φίλους του, πήρε κοκαΐνη. Στη συνέχεια, στις 4 Ιανουαρίου, ο πρώην ναυτικός πήγε για τρέξιμο πέντε μιλίων, και ξαφνικά υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Για μέρες μετά το επεισόδιο, ήταν σε κώμα, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι θα μείνει παράλυτος. Σε κάποια στιγμή, το μηχάνημα υποστήριξης επρόκειτο να απενεργοποιηθεί, με όλες τις ελπίδες των γονιών του να σβήνουν σταδιακά. Ευτυχώς, επέζησε, αλλά δεν είναι σε θέση να μιλήσει ή να περπατήσει. Η μητέρα του, Julie Ayres, 50, λέει ότι πρέπει τώρα να ξεκινήσουν ξανά από το μηδέν.

»Είναι φρικτό αυτό που βιώνουμε. Ήταν ένα παιδί, τόσο δραστήριο και γεμάτο ζωή. Είχε τη δική του επιχείρηση. Τώρα, τον φροντίζω λες και είναι μικρό παιδί». Και πρόσθεσε, »Μερικές ημέρες δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι. Αλλά πάντα σηκώνομαι. Πάντα δείχνω χαρούμενη όταν βρίσκομαι γύρω του. Στη συνέχεια, όταν φεύγω από δίπλα του, σπάω, λυγίζω. Δεν αντέχω να βλέπω πως είναι. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι θα γίνει καλά».

Ο άτυχος νεαρός, που βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στο Σαουθάμπτον και μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι, είναι σε θέση να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του, με τη μητέρα και τον πατέρα του Gary, 56, να βρίσκονται συνέχεια δίπλα του. Υποβάλλεται καθημερινά σε φυσιοθεραπεία και προσπαθούν όλοι να είναι αισιόδοξοι ότι θα επιστρέψει σπίτι σύντομα.

Η μητέρα του 28χρονου, παρά το δράμα που βιώνει, θέλει να ευαισθητοποιήσει τους γύρω της προκειμένου να πάψουν οι άνθρωποι να παίρνουν κοκαΐνη. »Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να τους συμβεί. Ο Carl είναι η απόδειξη ότι γίνεται. Εξακολουθώ να βλέπω ανθρώπους να παίρνουν κοκαΐνη. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δεν πρέπει τα παιδιά να σκέφτονται εγωιστικά. Μπορούν να βάλουν τη μητέρα και τον πατέρα τους σε πανικό».

Η Ayres παραδέχθηκε ότι είναι θυμωμένη με το γιο της και δεν θα διστάσει να του το πει.
Πρόσθεσε ότι παρόλο που ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει, σημειώνει πρόοδο και είναι πλέον σε θέση να βουρτσίσει τα δόντια του.

Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε πως η χρήση κοκαΐνης αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων σε νέους ανθρώπους. Ο γιατρός Yu-Ching Cheng, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Maryland School of Medicine, δήλωσε: «Η κοκαΐνη δεν είναι μόνο εθιστική, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανικανότητα ή θάνατο από εγκεφαλικό επεισόδιο».

Πηγή : newsit.gr

Pin It on Pinterest

Share This