Κοινόχρηστα ποδήλατα από σήμερα στην πόλη της Ρόδου – Εγκαινιάστηκε ο σταθμός

Σε μια χαρούμενη γιορτή στην πλατεία Ελευθερίας, παρουσία και των παιδιών του Ποδηλατικού Συλλόγου «Ροδήλιος», παραδόθηκαν για χρήση τα κοινόχρηστα ποδήλατα του δήμου Ρόδου ώστε σταδιακά και με την αύξησή τους σε αριθμό να διευκολύνουν τη ζωή των δημοτών και των επισκεπτών της Ρόδου.

Τα δημόσια ποδήλατα παρέδωσε προς χρήση ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος τονίζοντας ότι στόχος είναι η δημιουργία ποδηλατοδρόμων στο νησί της Ρόδου,  κι αναφέρθηκε σ΄ αυτόν που συνδέει το Φαληράκι με την πόλη, αλλά και ο πολλαπλασιασμός των ποδηλάτων και των σημείων που μπορούν να τα βρίσκουν οι πολίτες..

“Στόχος μας είναι από τη μια οι πολίτες να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους και να κινούνται στη συνέχεια με τα κοινόχρηστα ποδήλατα που θα παίρνουν από την Πλατεία Ελευθερίας, τον πεζόδρομο Δημητρίου Θέμελη, την Πλατεία Σύμης τον Άγιο Φραγκίσκο και την πλατεία Αγίου Νικολάου (16 ποδήλατα σε κάθε σταθμό) και στην αμέσως επόμενη φάση ανάλογοι σταθμοί να λειτουργήσουν περιφερειακά ώστε τα τροχοφόρα να μένουν εκτός του κέντρου της πόλης”.τόνισε ο δήμαρχος.

Με τη δράση αυτή η Ρόδος εντάσσεται στις πόλεις που πανευρωπαϊκά χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους προκειμένου να μειωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και ο χρόνος μετακίνησης τους.

Για τη χρήση δημόσιων ποδηλάτων με αντίτιμο  έχουν εκδοθεί ενημερωτικά φυλλάδια για την εγγραφή στο σύστημα, την παραλαβή του ποδηλάτου και την επιστροφή του με τη χρήση Cyclo-κάρτας. ενώ πληροφορίες παρέχονται και στην ιστοσελίδα: rhodes.cyclopolis.gr.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε ποδήλατο και να το επιστρέψουν σε οποιονδήποτε σταθμό. Η χρήση για τις πρώτες δύο ώρες είναι δωρεάν ενώ θα πρέπει να έχει επιστραφεί το αργότερο εντός 24 ωρών από την παραλαβή του.

O κ. Χατζηδιάκος επισήμανε την ανάγκη προστασίας των ποδηλάτων από φθορές  ενώ λεπτομέρειες για τη χρήση των δημόσιων ποδηλάτων έδωσε κι ο διευθυντής της ανάδοχης εταιρείας κ. Χάρης Σιακαντάρης.

Το παρών από πλευράς Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Φλεβάρης, ενώ παρόντες ήταν αντιδήμαρχοι καθώς και δημοτικοί και τοπικοί  σύμβουλοι του Δήμου Ρόδου.