Επίθεση ΚΚΕ στον Β.Υψηλάντη και η απάντηση του Βουλευτή

Να ταυτίσει το ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ επιχείρησε κατά τρόπο φαιδρό και άθλιο ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Υψηλάντης Βασίλης σε συνέντευξή του σε τοπικά ΜΜΕ, αναφέροντας ότι «…Θεωρώ τέλος ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές ο Ελληνικός λαός θα φράξει το δρόμο στο κομμουνιστικόστροφο ΣΥΡΙΖΑ να έλθει στην εξουσία. Αυτό θα είναι πραγματικά ένα θετικό πρόσημο για την Ελλάδα» και διάφορα άλλα παρόμοια.
Την ίδια στιγμή δήλωνε υπερήφανος για τα αντιλαϊκά επιτεύγματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Προσπάθησε ταυτόχρονα να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του λαού τη συνέχιση των θυσιών για την αποπληρωμή του χρέους, για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός, αλλά το δημιούργησε η ίδια η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Γνωρίζει πολύ καλά ο βουλευτής της Ν.Δ., ότι δεν υπάρχει καμία ιδεολογικοπολιτική ταύτιση ή σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ. Σκόπιμα, όμως, προχωρά σε αυτήν την προβοκατόρικη ταύτιση, για δύο λόγους: Αφενός για να αποδυναμώσει την ουσία της πρότασης διεξόδου από την καπιταλιστική κρίση, του Κομμουνιστικού Κόμματος , η οποία στρέφεται ενάντια σε κάθε μορφή αστικής διαχείρισης της κρίσης, είτε αυτή ασκείται από μια κυβέρνηση σαν τη σημερινή, είτε από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αφετέρου, για να ενισχύσει την τεχνητή πόλωση και την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού στη βάση του διλήμματος «κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ». Ομως, το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει με επιτακτικό τρόπο σήμερα είναι «Με τα μονοπώλια ή με το λαό». Αυτό το δίλημμα καθορίζει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο ΚΚΕ, από τη μια, και τα κόμματα της διαχείρισης, από την άλλη.
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τα «ήξεις – αφήξεις» για τη λαϊκή κατανάλωση, διέλυσαν και τις τελευταίες αυταπάτες και τα προεκλογικά ψηφοθηρικά του συνθήματα και το κίβδηλο δίλημμα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο». Και τα δύο κόμματα πλασάρουν το τέλος του μνημονίου, ο καθένας με την δική του διακυβέρνηση. Τι σημαίνει τέλος του μνημονίου; Τέλος του μνημονίου σημαίνει , αποδέσμευση από την ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας που έχει δρομολογήσει για όλους τους λαούς, για όλα τα κράτη – μέλη, στο πλαίσιο της νέας οικονομικής διακυβέρνησης. Ακύρωση των μνημονίων δεν μπορεί να προέλθει από καμία δύναμη που πίνει νερό στο όνομα της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας που τα συνέταξε για λογαριασμό των μονοπωλίων.
Το πραγματικά «θετικό πρόσημο» λοιπόν για την Ελλάδα, είναι να δυναμώσει η λαϊκή πίεση, και πάλη μέσα από μια λαϊκή συμμαχία, σε κατεύθυνση ρήξης με τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης και τις όποιες κυβερνητικές λύσεις που φέρνουν από την πίσω πόρτα την ίδια πολιτική. Το ΚΚΕ αυτό επιδιώκει και γι αυτό θεωρούμε ότι η ισχυροποίησή του είναι το βασικό κριτήριο, η Λυδία λίθος της πραγματικής ανατροπής αυτής της πολιτικής.
Ρόδος 9/10/2014

 

Η απάντηση του Βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης απαντώντας στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, σχετικά με τις θέσεις που διατύπωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» και στην δημοσιογράφο κ. Ρένα Βενιανάκη, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Λυπάμαι που το ΚΚΕ παραποιεί απόψεις μου που διατύπωσα πρόσφατα σε συνέντευξή μου στην εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ». Προσωπικά ποτέ δεν ταύτισα το ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο το κομμουνιστικό και άλλο το κομμουνιστικόστροφο. Κατά τα λοιπά ουδέν σχόλιον».

Pin It on Pinterest