Κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην πυροσβεστική

Συνάντηση με μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσων, πραγματοποίησε το Σάββατο 12/04/2014 κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, με επικεφαλής τον Λουκά Κωτσαδάμ, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και τον Χρήστο Τσάκωνα, πρώην πρόεδρο της Ένωσης.

Η συνάντηση είχε στόχο την ενημέρωση από πρώτο χέρι, από τους ίδιους τους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με αφορμή και τις κατευθύνσεις που δίνονται για κάλυψη των κενών σε ΕΚΑΒ και νοσοκομείο από τους οδηγούς της Πυροσβεστικής.

Φάνηκε από τη συζήτηση ότι οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό στην υπηρεσία είναι τραγικές και επικίνδυνες για την ασφάλεια του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος σε όλα τα νησιά που βρίσκονται στην ευθύνη της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ηΠ.Υ Ρόδου και Π.Υ Κωεπανδρώνονται με βάρδιες 4-6 μονίμων πυροσβεστών. Οι υπηρεσίες των αεροδρομίων Ρόδου και Κωεπανδρώνονται με βάρδιες 4-7 ατόμων, τη στιγμή που για να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε περιστατικό απαιτούνται τουλάχιστον 11-12 άτομα στη βάρδια. Το Π.Κ Απολλώνων έχει μείνει με 5 μόλις άτομα από 22 που έπρεπε να είναι και καλύπτει όλη την περιοχή της κεντρικής και δυτικής Ρόδου. Το κλιμάκιο Λίνδου έχει μείνει με 7 άτομα από τα 22 που έπρεπε να είναι, και καλύπτει όλη την περιοχή από Αρχάγγελο μέχρι Πρασονήσι και την περιοχή της Νότιας Ρόδου, με όλη τη δασική και αστική περιοχή στην ευθύνη του. Το κλιμάκιο της Καρπάθου έχει 11 άτομα για ολόκληρο το νησί!

Από τη μεριά της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ έγινε καθαρό ότι είμαστε εντελώς αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης οδηγών- πυροσβεστών στο ΕΚΑΒ, αφού όχι μόνο δεν θα λυθούν τα προβλήματα στις υπηρεσίες Υγείας, από τη στιγμή που η μεταφορά αυτή θα λειτουργήσει σαν «μπάλωμα», αλλά επιπρόσθετα θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την πυρόσβεση και την πυρασφάλεια της περιοχής. Ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που και ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι πιο μεγάλος και τα τροχαία ατυχήματα είναι πολύ περισσότερα από την απότομη αύξηση του πληθυσμού, λόγω της μεγάλης προσέλευσης τουριστών με εμφανή τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Διεκδικούμε μόνιμο και επαρκές ειδικευμένο προσωπικό, για να στελεχώσει τα κλιμάκια και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Καμία κατηγοριοποίηση των εργαζομένων στην πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά οι πενταετούς απασχόλησης και οι έκτακτοι να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό.

Pin It on Pinterest