Κινητικότητα Erasmus+ του 3ου Γυμνασίου Ρόδου – «Βενετόκλειο» στο Pleven της Βουλγαρίας

Κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 25 Νοεμβρίου 2022, δύο μαθήτριες και δύο εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Ρόδου-«Βενετόκλειο» συμμετείχαν στην 3η κινητικότητα του γαλλόφωνου σχεδίου Erasmus +/ΚΑ229 με τίτλο: «Pour nos communautés, pour notre planète!». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δίγλωσσο σχολείο Comprehensive School Valeri Petrov στην πόλη Pleven της Βουλγαρίας.

  Στην κινητικότητα αυτή που είχε ως θέμα: «L’eau et l’air» (Το νερό και ο αέρας) συμμετείχαν μαθητές-ριες και εκπαιδευτικοί  από τις έξι χώρες-εταίρους του ευρωπαϊκού σχεδίου (Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα). Όλες οι ομάδες παρουσίασαν εργασίες σχετικές με το θέμα της συνάντησης που αφορούσαν τις περιοχές τους. Επίσης, αναπτύχθηκαν ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες με θέμα την «Οικολογία», μέσω της μελέτης και της ανάλυσης του νερού του ποταμού Δούναβη (περιοχή Baikal). Μαθητές και εκπαιδευτικοί ευαισθητοποιήθηκαν πάνω σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τη μόλυνση του νερού και του αέρα.  Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από περιηγήσεις και σε άλλες κοντινές περιοχές: Veliko Tarnovo (πρώην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας) για παρατήρηση των μαιάνδρων του ποταμού Yantra και Lovech και επίσκεψη στο τοπικό Μουσείο Νερού.

  Η ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ρόδου έτυχε θερμής υποδοχής από τη Διευθύντρια του Δίγλωσσου Σχολείου και συντονίστρια της βουλγαρικής ομάδας, κυρία Tanya Ilieva, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/ριες, καθώς και από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας της Βουλγαρίας και του Τμήματος Οικολογίας του Δήμου του Pleven. 

  Στη διαπολιτισμική αυτή συνάντηση συμμετείχαν οι μαθήτριες Στεφανία Τσαρουχά (Γ’1) και Μιχαέλα-Τσαμπίκα Κουκιά (Β’1) με συνοδούς εκπαιδευτικούς τη Φιλόλογο κα Κωνσταντία Τσάπρα και την εκπαιδευτικό Γερμανικής Γλώσσας κα Ζωή Καλυβιώτη. 

  Τα ραντεβού για τις δύο επόμενες συναντήσεις του σχεδίου καθορίστηκαν ως εξής: 4η κινητικότητα στα τέλη Μαρτίου στην κοινότητα Blangy sur Bresle στη Νορμανδία της Γαλλίας και 5η κινητικότητα στα μέσα Μαΐου στην κοινότητα Vama Buzaului (βόρεια του Βουκουρεστίου) στη Ρουμανία. 

Pin It on Pinterest

Share This