Έφθασαν οι κινητές ιατρικές μονάδες για τα νησιά του Νότιου Αιγαίου

Στην παραλαβή των κινητών ιατρικών μονάδων που αφορούν στο πρόγραμμα υγειονομικής κάλυψης των νησιών με ιατρικές αποστολές  παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
Το Πρόγραμμα θα υλοποιήσει η πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και αφορά την προαγωγή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησιώτικο χώρο και στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
Η έναρξη του Προγράμματος θα γίνει από το Καστελόριζο την επόμενη Παρασκευή και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου θα πραγματοποιούνται επισκέψεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει 5 χρόνια.unnamed (3)
Την προμήθεια των μονάδων καθώς και την στελέχωσή τους ανέλαβε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Οι κινητές ιατρικές μονάδες είναι πλήρως εξοπλισμένες με τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και καλύπτουν το σύνολο των βασικών ιατρικών ειδικοτήτων. Θα είναι επίσης στελεχωμένες με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.
Τα εγκαίνια των μονάδων έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Στα εγκαίνια παρέστη επίσης η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.
Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Α.Ε.Μ.Υ. κ. Φώτη Σερέτη καθώς και τον συντονιστή του Προγράμματος κ. Κουλουβάρη Παναγιώτη, ο Περιφερειάρχης δήλωσε τη διαθεσιμότητα της Περιφέρειας στο συντονισμό του Προγράμματος και σε οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Ζήτησε δε να υπάρξει συντονισμός όλων των φορέων  του δημοσίου καθώς και των εθελοντικών ομάδων και κυρίως να υπάρξει μια βάση δεδομένων η οποία θα οδηγήσει στην κάρτα υγείας για τον κάθε νησιώτη.
Ο κ. Μαχαιρίδης συναντήθηκε επίσης με τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κ. Γιώργο Αγουρίδη στον οποίο εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την προσφορά των κινητών μονάδων για τον νησιώτικο χώρο όσο και για τη γενικότερη στήριξη του Ιδρύματος σε φορείς της Αυτοδιοίκησης καθώς και σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς του Νοτίου Αιγαίου.

Pin It on Pinterest