Κίνα: Κλινικές δοκιμές του πρώτου εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Άδεια για κλινικές δοκιμές του πρώτου εμβολίου που παρασκευάσθηκε για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού έδωσε η Κίνα, σύμφωνα με την Λαϊκή Ημερησία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Της ερευνητικής ομάδας ηγείται ο Τσεν Γουέι, της Ακαδημίας Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της Κίνας.

Στο μεταξύ, η Regeneron Pharmaceuticals Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εντοπίσει εκατοντάδες αντισώματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό και ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στις αρχές του καλοκαιριού, εκτινάσσοντας κατά +10% την τιμή της μετοχής της.

Η ανακοίνωση γίνεται μία ημέρα αφού η φαρμακευτική εταιρεία άρχισε μαζί με την Sanofi δοκιμές του σκευάσματος Kevzara για την ρευματοειδή αρθρίτιδα για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Η Regeneron εξήγησε ότι θα επιλέξει τα βασικά δύο αντισώματα για να παρασκευάσει σκεύασμα-κοκτέιλ, προσβλέποντας σε μία παραγωγή σε ευρεία κλίμακα στα μέσα του Απριλίου.

Η εταιρεία εργάζεται για να εξασφαλίσει την παρασκευή μικρότερων ποσοτήτων του σκευάσματος που θα διατεθούν για τις αρχικές δοκιμές, πριν από την παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων δόσεων μηνιαίως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Το εγχείρημα εντάσσεται στην σύμπραξη της φαρμακευτικής εταιρείες με το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ με αντικείμενο την ανάπτυξη φαρμακευτικής αγωγής για τον ιό.

Η Regeneron ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Biomedical Advanced Research and Defense Authority των ΗΠΑ για την περαιτέρω αύξηση των παραγωγικών της ικανοτήτων.