Ολοκληρώνεται το Κέντρο Επιβατών στο λιμάνι

Ολοκληρώνεται το Κέντρο Επιβατών στο λιμάνι. Επισκέψεις δημάρχου σε ΧΥΤΑ και Καρνάγιο
Την πορεία των εργασιών στο Κτήριο Επιβατών του Λιμανιού της Ακαντιάς επόπτευσε το πρωί (Πέμπτη) ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Οι εργασίες στο κτήριο θα ολοκληρωθούν στο τέλος Δεκεμβρίου ενώ παράλληλα θα προχωρήσει η διαδικασία προμήθειας του εξοπλισμού του και θα ακολουθήσει η εργολαβία διαμόρφωσης του χώρου για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης.
Ο δήμαρχος Ρόδου παρουσία και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, δήλωσε ότι «με τη λειτουργία του Κέντρου Επιβατών θα επιλυθεί ένα χρονίζον πρόβλημα των ταξιδιωτών ενώ η κατασκευή του έγινε με τρόπο ώστε να ικανοποιούνται πρωτίστως οι ανάγκες των χρηστών που επιβιβάζονται ή αποβιβάζονται από τα πλοία. Δεν πρόκειται για το έργο που προβλέπεται στο master plan του λιμανιού αποτελεί όμως μια αναγκαία άμεση λύση».
Το κτήριο των Επιβατών έχει εμβαδόν 400 τ.μ και θα ακολουθήσει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Καρατζιά, και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκε τον ΧΥΤΑ όπου κατασκευάζεται το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ Ρόδου).
Το έργο που αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανακύκλωση υλικών θα παραδοθεί στο τέλος του Δεκέμβρη ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας του κινητού εξοπλισμού του ΚΔΑΥ.
Ακολούθως ο δήμαρχος Ρόδου επισκέφτηκε το Καρνάγιο όπου με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό του καταυλισμού των ΡΟΜΑ.
Ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η τοπογράφηση για την κατασκευή του τοιχίου που θα προστατεύει το έργο.

Pin It on Pinterest

Share This