Επίσκεψη ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ Καλύμνου στο Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου: “Όλοι μαζί με την διαφορετικότητά τους”

Την  Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού, «Ρατσισμός-Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι», μοιράστηκαν τα παιδιά του  Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης – ΜΕΑ Καλύμνου “Ο Άγιος Παντελεήμων“, με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου.

 

Με τον πρόεδρο του σωματείου Φίλιππα Ολυμπίτη, εκπαιδευτές

και στελέχη του κέντρου,  τα παιδιά επισκέφτηκαν  το Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου, κατόπιν πρόσκλησης τους, για να γιορτάσουν μαζί αυτή τη μέρα και να στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα προς όλους, πως η διαφορετικότητα δεν αποτελεί αιτία αμφισβήτησης  της ισότητας, αλλά τονίζει την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου.

Αυτή την μοναδικότητα και την ισότητα, μοιράστηκαν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τον αθλητισμό, μέσα από την παιδική αθωότητα και την υπέρβαση των όποιων ανιστόρητων και σκοταδιστικών κοινωνικών προκαταλήψεων.

Οφείλουμε σαν κοινωνία να παρακολουθούμε τις δράσεις και το έργο που παράγουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ και να  μοιραζόμαστε μαζί τους τις εμπειρίες και τις ανησυχίες τους, όπως έπραξαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου.

Έχουμε εισέλθει σε μια εποχή απόλυτης κρίσης , όπου η επικράτηση των αριθμών, επέφερε την απαξίωση του ανθρώπου.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, η διαφορετικότητα στοχοποιείται και μάλιστα ενοχοποιείται για όλα τα δεινά που μαστίζουν ένα σύστημα παρακμής και απανθρωποποίησης.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση η δράση του ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ και η συνεχή του παρουσία στην τοπική κοινωνία, “προκαλεί” την ανοχή μας και μας “εκπαιδεύει”απέναντι σε κάθε προκατάληψη, δείχνοντάς μας πως ο ρατσισμός δεν μπορεί να συνυπάρχει με τον πολιτισμό μας, για τον απλούστατο λόγο ότι καταργεί κάθε έννοια πολιτισμού και αποτελεί πισωγύρισμα στην αγριότητα και την βαρβαρότητα.

“Παλμός της Καλύμνου”

Pin It on Pinterest