Κάτω Πέτρες – Η Σπηλιά του Αρχαγγέλου Πανορμίτη ! Μια κρυμμένη γωνιά της Ρόδου

Οι κάτω πέτρες, είναι ένα σημείο πάνω στο νησί που σχεδόν όλοι το έχουν περάσει. Αρκετοί το προτιμούν για την απογευματινή τους βόλτα, έναν πρωινό περίπατο, μια ήσυχη βραδιά στο άκουσμα του κύματος. Ο επισκέπτης θαυμάζει γαλήνιος τη Θέα στο απέραντο γαλάζιο μέχρι το σημείο που ο ουρανός ενώνει τα χρώματα του με τη θάλασσα.

Όσο φημισμένη και να είναι αυτή η  τοποθεσία όμως, κρύβει και αυτή τις εκπλήξεις της. Κάπου ανάμεσα στις βραχώδει πλαγιές, υπάρχει μια μικρή σπηλιά, που έχει μετατραπεί σε προσκύνημα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη. Η ατμόσφαιρα μέσα στη φυσική σπηλιά , δίπλα από τη θάλασσα είναι απόλυτα κατανυκτική και προκαλεί στον επισκέπτη δέος.

Σε έναν περίπατο μας στο σημείο , συναντήσαμε τυχαία και τυχερά  τον κύριο Στέργο, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που περιποιήθηκε αυτό το προσκυνηματικό σημείο.  Όπως μας αφηγήθηκε ο ίδιος, πριν πολλά χρόνια και ανήμερα της γιορτής των Ταξιαρχών, κάνοντας ένα περίπατο στις κάτω πέτρες είδε στη θάλασσα κάτι να επιπλέει. Το πιάνει και είχε μέσα μια εικονίτσα του Πανορμίτη και κάποια μικρά λαδάκια. Εκείνος το θεώρησε σημάδι από τον Αρχάγγελο και ένιωσε την ανάγκη να κάνει κάτι.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες με ένα κλικ στο Secretrhodes.gr

Pin It on Pinterest

Share This