“’Απαράδεκτη η γραφειοκρατική καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών Ρόδου”

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: ‘’Απαράδεκτη η γραφειοκρατική καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Ρόδου που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες- Κατάθεση ερώτησης στον Υπουργό Οικονομικών’’

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελλη, για την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Ρόδου που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 22ας και της 25ης Νοεμβρίου.

Ο κ. Κόνσολας χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη και απαράδεκτη την καθυστέρηση και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που κωλυσιεργούν την καταβολή των αποζημιώσεων και ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες για την απεμπλοκή της υπόθεσης και την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα προς τον Υπουργό Οικονομικών, έχει ως εξής:

E Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: ‘’Άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Ρόδου, που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου’’

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το νησί της Ρόδου στις 22 και 25 Νοεμβρίου 2013, πέραν των 4 νεκρών, προκάλεσαν και εκτεταμένες ζημιές σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι έχουν αποσταλεί οι καταστάσεις με την εκτίμηση των ζημιών και τους συγκεντρωτικούς πίνακες ελέγχου των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 3 Ιουνίου η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας επαναδιαβίβασε τις καταστάσεις των ζημιών στη Διεύθυνση Πιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών.

Η κωλυσιεργία αυτή είναι απαράδεκτη αφού έχουν περάσει σχεδόν εννέα μήνες. Το ελάχιστο και το αυτονόητο είναι να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να δρομολογήσει τη διαδικασία άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Ρόδου, που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

Pin It on Pinterest