Κατάσκοπος της διπλανής πόρτας ο Γερμανός που φωτογράφιζε φυλάκια στην Κω

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

Πλούσιο είναι το… κατασκοπευτικό παρελθόν του Γερμανού πράκτορα που συνελήφθη στα μέσα Οκτωβρίου στη Κω όταν πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να φωτογραφίζει στρατιωτικό φυλάκιο.

Κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα αντιμετωπίζει ο Γερμανός που συνελήφθη στην Κω. Αρχικά στον κατάσκοπο είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, ωστόσο, προτού καν ξεκινήσει η δίκη του, νέα στοιχεία ανέτρεψαν την υπόθεση με αποτέλεσμα ο συλληφθείς να έρθει αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Αυτό που ουσιαστικά άλλαξε το κατηγορητήριο είναι αφενός το περιεχόμενο των σημειωμάτων που είχε στην κατοχή του και αφετέρου τα ψηφιακά αρχεία που βρέθηκαν στις κάρτες των φωτογραφικών του μηχανών. Εκείνο όμως που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το παρελθόν του…

Στρατός Ανατολικής Γερμανίας…

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 65χρονος Κ. Χ. Κ. για περίπου 15 χρόνια υπήρξε στέλεχος του Στρατού της Ανατολικής Γερμανίας, ενώ έζησε για πολλά χρόνια και στην Τουρκία όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επαφές με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ).

Όσον αφορά στην διαμονή του στην Κω, ο Γερμανός κατοικεί στο νησί τα τελευταία δύο χρόνια έχοντας ως έδρα του τον οικισμό «Πελεζίκι». Γείτονες του από την περιοχή κάνουν λόγο για έναν ήσυχο και πειθαρχημένο άνθρωπο ο οποίος μέχρι την στιγμή της σύλληψής του δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα.

Η σύλληψη

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του ξεκίνησε όταν στα γραφεία του Α.Τ. Κω έφθασαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο 65χρονος προσέγγιζε στρατιωτικά φυλάκια του νησιού και τα φωτογράφιζε εξωτερικά.

Από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι κιάλια και μια διόπτρα και τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν δυο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις, τουριστικός χάρτης της πόλης της Κω µε χειρόγραφες σημειώσεις, εξωτερικός σκληρός δίσκος, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, πέντε USB Sticks, δύο κασέτες βιντεοκάμερας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στην οικία του, υπήρχαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτιρίων της νήσου Κω.

πηγή: zougla.gr

Pin It on Pinterest