ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση καταργεί νηπιαγωγεία σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές»

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, τη ρύθμιση που ενέταξε το Υπουργείο Παιδείας στο άρθρο 35 του νομοσχεδίου για την έρευνα, με την οποία οδηγούνται, ουσιαστικά, σε συγχώνευση ή κλείσιμο νηπιαγωγεία στις νησιωτικές, δυσπρόσιτες και παραμεθόριες περιοχές.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που η κυβέρνηση θέλει να θέσει σε εφαρμογή από τη νέα σχολική χρονιά, θα απαιτείται για πρώτη φορά συγκεκριμένος αριθμός νηπίων ανά νηπιαγωγό σε αυτές τις περιοχές.

Συγκεκριμένα, θα απαιτείται ένας νηπιαγωγός για κάθε πέντε νήπια σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές και ένας νηπιαγωγός για κάθε δεκατέσσερα νήπια σε αστικές περιοχές.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, είτε θα συγχωνευτούν ή θα κλείσουν πολλά νηπιαγωγεία σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Γονείς και νήπια θα διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φοιτούν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, εφόσον ισχύσει η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να μην ισχύσει η συγκεκριμένη διάταξη για τα νηπιαγωγεία των νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών.