Ο θέσεις του Στράτου Καρίκη για τα ταξί και το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Κύριε πρόεδρε,

Με αφορμή συνεχείς παρεμβάσεις φίλων μας, ιδιοκτητών ταξί που ζητούν τη δημόσια και καθαρή διατύπωση των θέσεων της παράταξής μας για το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και για θέματα σχετικά με τον κλάδο σας, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αρχής, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τις ακόλουθες θέσεις μας:

1.Καθορισμός του πλαισίου για τα ανοιχτά λεωφορεία στην πόλη της Ρόδου ώστε να μην επιτρέπονται στάσεις αλλά μόνο αφετηρία και τερματισμός του δρομολογίου τους.
2.Ελεγχόμενη ελεύθερη πρόσβαση των ταξί στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου για την εξυπηρέτηση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων.
3.Μελέτη για τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων (πούλμαν) στην περιοχή των Σφαγείων και όχι όπως σήμερα στην περιοχή της Κολόνας προς αποφυγήν και πάλη της έντονης κυκλοφοριακής συμφόρησης.
4. Απαγόρευση στάθμευσης δικύκλων και Ι.Χ. περιμετρικά της Παλιάς Πόλης
5.Λειτουργία των ηλεκτρικών οχημάτων του δήμου με τις μπαγαζιέρες για τη μεταφορά των επισκεπτών με τις αποσκευές τους προς τις πιάτσες των ταξί (δεν θα επιτρέπεται η είσοδος των ταξί στην Παλιά Πόλη).
6.Ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων θα επιτρέπεται μέχρι συγκεκριμένη ώρα (9.30 το πρωί).
7.Τοποθέτηση βιολογικών τουαλετών στις στάσεις των ταξί.
8.Αντιμετώπιση του συγκοινωνιακού προβλήματος στην πόλη της Ρόδου με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις (δημιουργία χώρων στάθμευσης Ι.Χ. περιμετρικά της πόλεως, μονοδρομήσεις στην πόλη ύστερα από συνεννόηση με τους αρμόδιους επαγγελματίες).
9.Καλλωπισμός και τοποθέτηση επαρκούς ηλεκτροφωτισμού στις στάσεις των ταξί (κυρίως στις κεντρικές στάσεις Μαντρακίου και Κολώνας και υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων στις υπόλοιπες)
10.Συντήρηση του οδικού δικτύου και αποκατάσταση των βλαβών του οδοστρώματος.
11.Καθορισμός θέσεων στάθμευσης στην περιοχή του αρχαίου σταδίου-Ναός Απόλλωνος.

Με εκτίμηση,

Στράτος Καρίκης Υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, επικεφαλής παράταξης «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ»

Pin It on Pinterest