ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ: «Η Γιορτή της Ελιάς στα Λάερμα παράδειγμα για να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας»

Στην 6η γιορτή Ελιάς στα Λάερμα βρέθηκε χθες Κυριακή ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Ροδίων Όραμα», Στράτος Καρίκης. Ο κ. Καρίκης συνεχάρη τους διοργανωτές της πολιτιστικής εκδήλωσης για το άψογο επίπεδο διοργάνωσης και τόνισε ότι τέτοιες γιορτές είναι σημαντικές για την τοπική κοινωνία, αφού αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία να ζωντανεύουν τα χωριά, να αναδεικνύεται η ντόπια παραγωγή και να αναβιώνουν τα παραδοσιακά μας έθιμα. Επεσήμανε δε ότι ο Πολιτισμός πρέπει να αντιμετωπισθεί και ως μέσο δημιουργίας τουριστικής ταυτότητας.

Αναφέρθηκε ακόμη στις βασικές αρχές του προγράμματός του γύρω από τον Πολιτισμό και τόνισε ότι στόχος του είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων με έμφαση στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες και η καθιέρωση δύο μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και δύο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων ανά έτος με παγκόσμια προβολή για την προσέλκυση επισκεπτών κατά τη μεσαία ή χαμηλή τουριστική περίοδο.

Επίσης κατά την επίσκεψή του στα Λάερμα, ο υποψήφιος δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για ζητήματα του πρωτογενή τομέα. Γνωρίζοντας ήδη πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί αλλά και τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει ο συγκεκριμένος παραγωγικός κλάδος, ο κ. Καρίκης, είπε ότι ο Δήμος Ρόδου θα πρέπει να είναι βασικός αρωγός στην προσπάθεια διασύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και στο να αποκτήσουν τα ντόπια γεωργικά προϊόντα τη δική τους ταυτότητα (brand name).

«Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να γίνει ξανά ένας από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η γεωργία και η κτηνοτροφία μπορούν να αποτελέσουν τα μεγάλα μας όπλα στη μάχη κατά της κρίσης και στη δημιουργία μιας νέας βιώσιμης οικονομίας. Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Ρόδου μπορεί και πρέπει να είναι βασικός αρωγός», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Στράτος Καρίκης.

Pin It on Pinterest