Εκδήλωση με θέμα «τα ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ μπορούν να σώσουν ΤΗ ΖΩΗ ενός αγαπημένου προσώπου»

Η Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) είναι επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που λειτουργεί από το 1993 και έχει σκοπό τη διάδοση των τεχνικών καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης σε γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες αλλά και απλούς πολίτες σε όλη την Ελλάδα.
Στην Ευρώπη, περίπου 350.000 άτομα υφίστανται καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο. Η πλειοψηφία των καρδιακών ανακοπών συμβαίνει σε χώρους εκτός νοσοκομείου. Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή έχει ποσοστό μόλις 1 προς 10 αλλά το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να τριπλασιαστεί αν οι  πολίτες γνώριζαν βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Μετά από εισήγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όρισε την 16η Οκτωβρίου ως “Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς”.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα διεξαχθούν δράσεις, με ωφελούμενους πολίτες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως μορφωτικού ή βιοτικού επιπέδου και επαγγελματικής δραστηριότητας.

Την Πέμπτη 16η Οκτωβρίου λοιπόν, και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο Mediterranean, η ΕΕΚΑΑ παράρτημα Ρόδου, έχει προγραμματίσει εκδήλωση με θέμα «τα ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ μπορούν να σώσουν ΤΗ ΖΩΗ ενός αγαπημένου προσώπου».

Pin It on Pinterest