Επαναστατική καινοτομία: Ένα βήμα πριν την πλήρη εκτύπωση 3D καρδιάς οι επιστήμονες (φωτο, βίντεο)

Ενα βήμα πριν την εκτύπωση της 3D καρδιάς βρίσκονται οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο  Carnegie Mellon.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια νέα, χαμηλού κόστους μέθοδο τρισδιάστατης (3D) βιοεκτύπωσης για την κατασκευή λειτουργικών μοντέλων καρδιάς και αρτηριών από βιολογικά υλικά.

«Καταφέραμε να πάρουμε εικόνες μαγνητικής τομογραφίας στεφανιαίων αρτηριών και 3D εικόνες εμβρυϊκής καρδιάς και να δημιουργήσουμε πιστές 3D βιοεκτυπώσεις τους με πρωτοφανή ανάλυση και ποιότητα από πολύ μαλακά υλικά, όπως κολλαγόνα, αλγινικά υλικά και θρόμβους», δήλωσε ο Adam Feinberg, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο.

«Θα πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια να δούμε ανάπτυξη στην 3D βιοεκτύπωση ως ένα σημαντικό εργαλείο για μεγάλο αριθμό ιατρικών εφαρμογών», δήλωσε ο Jim Garrett, κοσμήτορας Μηχανικής και Μηχανολογίας του κολεγίου Carnegie Mellon.

Η νέα ανακάλυψη επιτρέπει την τοποθέτηση ενός μαλακού υλικού μέσα σε ένα άλλο μαλακό υλικό. Στη συνέχεια το εξωτερικό υλικό λιώνει και αφήνει το εσωτερικό υλικό στη σωστή του θέση. Η μέθοδος αυτή ονομάστηκε FRESH (Freeform Reversible Embedding of Suspended Hydrogels).

Το επόμενο βήμα τώρα, θα είναι η ενσωμάτωση πραγματικών καρδιακών κυττάρων σε αυτόν τον 3D τυπωμένο ιστό, ο οποίος θα παρέχει τη βάση επάνω στην οποία θα αναπτυχθούν σε συνθήκες εργαστηρίου οι μυς και όλη η υπόλοιπη δομή της τεχνητής καρδιάς.

Pin It on Pinterest

Share This