Για μια ακόμα φορά τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ρόδου απέδειξαν ότι η νιότη δεν βρίσκεται στα χρόνια, αλλά στην καρδιά!

Το Σάββατο 9 Απριλίου στην αίθουσα Ροδίνι σε μια κατάμεστη αίθουσα η χορευτική ομάδα των ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου με τον εθελοντή δάσκαλο του παραδοσιακού χορού κ. Ιάκωβο Φτάκλα χόρεψαν μικρασιάτικους χορούς υπό τη συνοδεία της ορχήστρας Μενεξέδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φορεσιές των ΚΑΠΗ είναι ραμμένες και κεντημένες από τα ίδια τα μέλη του. Με τη βοήθεια ομάδας μελών συγκεντρώθηκαν στοιχεία από το Λαογραφικό Μουσείο Ρόδου, από την ιματιοθήκη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., από βιβλία λαογραφίας, από φωτογραφίες αλλά και με απευθείας επαφή με πολύ ηλικιωμένα άτομα των νησιών. Αποτέλεσμα να φτιαχτούν αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές. Σήμερα το ΚΑΠΗ είναι σε θέση να παρουσιάσει μια συλλογή από 20 διαφορετικές φορεσιές που αντιπροσωπεύουν πολλά από τα νησιά της Δωδεκανήσου και τα χωριά της Ρόδου.

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος, Δήμαρχος Ρόδου, αγκαλιάζοντας τα μέλη του ΚΑΠΗ παραβρέθηκε και παρακολούθησε την εκδήλωση και έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια τόσα στα μέλη του ΚΑΠΗ όσο και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες συλλόγους.

Η βραδιά οργανώθηκε άρτια από το Σύλλογο Μικρασιατών Ρόδου, το ΔΟΠΑΡ με την στήριξη της Ιεράς μητροπόλεως Ρόδου.