Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Στην Μεγίστη ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

Επίσκεψη στο ακριτικό Καστελλόριζο πραγματοποίησε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα το οποίο συζητήθηκε, ήταν αυτό της αναβίωσης του Φεστιβάλ, αφιερωμένο στην πασίγνωστη Κυρά της Ρω, την ηρωίδα Δέσποινα Αχλαδιώτη. Ήταν δε, από τις ελάχιστες φορές, που – κατά κοινή ομολογία – υπήρξε ομοφωνία στην ψήφιση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστελλορίζου.

Μεταφέροντας την αγάπη και τη στήριξη του Περιφερειάρχη Ν.Α. κ. Γιώργου Χατζημάρκου στο ακριτικό μας νησί που πραγματικά αποτελεί κομβικό εθνικό και γεωγραφικό σημείο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο κ. Διακογεωργίου, τόνισε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για πολιτισμό παντού, ανεξαιρέτως μεγέθους νησιού ή χωριού.

Για το «Φεστιβάλ Καστελλορίζου – Κυρά της Ρω» που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Αύγουστο, προγραμματίζονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέατρο, έκθεση ζωγραφικής, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κ.α.

Με το Δήμαρχο Καστελλορίζου κ. Σαμψάκο, ο κ. Διακογεωργίου, συζήτησε για τα προβλήματα του νησιού, προκειμένου να τα μεταφέρει στον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, ο οποίος μέχρι τώρα, έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε όλα τα μικρά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στους ακρίτες.

«Στο δωρικό νησί που άνθισε ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός, και ο Στράβωνας ονόμαζε Κισθήνη, στη Μεγίστη του νοτιότερου νησιωτικού συμπλέγματος, στον τόπο όπου λατρευόταν ο Δίας ο Μεγιστεύς, η Περιφέρεια επιδιώκει να προβάλει τον τοπική πολιτιστική ιστορία που είναι τεράστια μέσα από τους αιώνες. Αξίζει την καλύτερη προσοχή αυτό το στολίδι του νοτιοανατολικότερου άκρου του Αιγαίου και ειλικρινά αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση με την επίσκεψη αυτή» δήλωσε αναχωρώντας από το νησί ο κ. Διακογεωργίου.