Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Με τη νεαρή, ταλαντούχα ροδίτισσα Φλώρα Καραβελατζή η Περιφέρεια Ν.Α. ανοίγει ευκαιρίες, στους επαγγελματίες, νεαρούς καλλιτέχνες»

Φλώρα Καραβελατζή: όνειρό της, να μεταφέρει την εμπειρία του κλασσικού και σύγχρονου χορού στην αγαπημένη της πατρίδα, τη Ρόδο, με παραστάσεις πανελλαδικού και διεθνούς βεληνεκούς, που θα καταγραφούν στην καλλιτεχνική ιστορία των νεαρών επαγγελματιών της Δωδεκανήσου. Και αυτό, μετά από δική της, εντατική δουλειά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που την κατέταξε ανάμεσα στις εκλεκτές και διάσημες, του κλασσικού και σύγχρονου χορού.

Για τον λόγο αυτό, τις προηγούμενες ημέρες, επισκέφθηκε στο γραφείο του, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κάλλιστο Διακογεωργίου, προκειμένου να συζητήσουν τη συγκεκριμένη προοπτική.

«Τόπο στους νέους» δήλωσε ο κ. Διακογεωργίου και συνέχισε: «ιδιαίτερη αναφορά στους νεαρούς, γίνεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, διότι σκοπός μας είναι, η δημιουργία ενεργούς κοινωνίας, με δραστήριους, νεαρής ηλικίας συμπολίτες μας. Ο στόχος, είναι διττός: αφενός μεν, οι νέοι να κατέχουν το χώρο πρωτοβουλίας που τους αναλογεί στο κοινωνικό σύνολο, να αναδεικνύονται και να αξιοποιούνται, ώστε να μην παρακάμπτονται, αφετέρου δε, να παροτρύνουμε τους νέους να ασχολούνται με μεγαλεπήβολα σχέδια, ώστε να αποφεύγουν κακές συνήθειες και παντός είδους εθισμούς. Έτσι, δραστηριοποιούνται σε σωστές κατευθύνσεις και δημιουργούν στο διηνεκές, υγιείς κοινωνίες. Ευτυχώς που οι νησιώτες μας, είναι οικογενειάρχες που αγαπούν τα παιδιά και ο πληθυσμός μας ανανεώνεται. Στον τόπο μας η νεότητα, δεν σταματά ποτέ» είπε ολοκληρώνοντας.

Η Φλώρα Καραβελατζή, γεννήθηκε στην Ρόδο τον Οκτώβριο του 1991. Ήρθε σε επαφή με τον χορό σε ηλικία μόλις τεσσάρων (4) ετών με κλασσικό μπαλέτο όπου συνέχισε τα μετέπειτα χρόνια και εξειδίκευση στον σύγχρονο χορό. Το 2012, αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού Άννα Πέτροβα και στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων όπου αποφοίτησε το 2018.

Έχει συνεργαστεί με αξιόλογους χορογράφους στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Το 2015, έγινε μέλος της Youth dance company της Ζωής Ευσταθίου, με την οποία συμμετείχε σε dance project στις Βρυξέλλες. Το 2016, πήρε μέρος στην τελετή έναρξης του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ. Στην συνέχεια, έγινε μέλος της χοροθεατρικής ομάδας “dizgrafity”, της Τάνια Βασδάρη, και της χοροθεατρικής ομάδας “bound”, της Γιώτας Πολυχρονοπούλου.

Στο θέατρο, έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Λεωνίδα Τσιριγκούλη στην Τραγωδία Ιφιγένεια εν Αυλίδι. Το 2017, έγινε μέλος της ομάδας «Εξ΄αφορμής» της Αntonia Oikonomou. Έλαβε μέρος σε φεστιβάλ όπως: one small step, Τρένο στο roof, Ελλήνων χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, VAULT,1η πλατφόρμα σύγχρονης έκφρασης καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής.

Την ίδια περίοδο, δούλεψε με τον χορογράφο Φάνη Καφούσια, όπου και συμμετείχε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης “Αιγαίο, China Meets Greece” όπως επίσης και με την χορογράφο Αγγελική Στελάτου, σε video dance project. Ταυτόχρονα, έκανε τα πρώτα της βήματα στην σύνθεση χορογραφίας, σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις στο Βεάκειο του Πειραιά και με την Ομάδα vesmir, με παραστάσεις στην Αθήνα.

Το 2017-2018, συμμετείχε σε Bollywood – ταινία ινδικής παραγωγής – όπου συνεργάζεται μέχρι και σήμερα. Το 2018, φοίτησε στο Τορίνο, δίπλα σε σημαντικούς χορογράφους της τεχνικής Gaga – Ohad Naharin, Ηofesh Shechter, Sita Ostheimer, Μaeva Berthelot, Phil Hulford, Sharon Vazanna, Elezra Iyar, Bryan Arias, Jermaine Spivey, Spenser Theberge, Shahar Binyamini κ.α).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασσικού και σύγχρονου χορού (Αντώνης Φωνιαδάκης, Λίντα Καπετανέα, Έμυ Κορφιά, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Paul Blackman, Μαρκέλλα Μανωλιάδη κ.α). Αυτή την περίοδο, συνεργάζεται με σημαντικούς χορογράφους, σε δημιουργία αξιόλογων παραστάσεων, με σκοπό να τις μεταφέρει στην αγαπημένη της Ρόδο…

Και επειδή η τέχνη του χορού, εξελίσσεται και ποτέ δεν σταματά, η Φλώρα Καραβελατζή, φιλοδοξεί αυτό το Φεστιβάλ, με επαγγελματίες νέους, χορευτές, να καθιερωθεί ως ροδίτικος θεσμός, με τη συμβολή του Τμήματος Πολιτισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

\