Κάλυμνος : Δυο χρόνια μετά το πνευματικό κέντρο παραμένει κλειστό… Ως ποτέ κ. Διακομιχαλη ;

Το πνευματικό κέντρο Καλύμνου είναι ένα κτίσμα που στο παρελθόν υπήρξε πόλος έλξης κάθε ηλικίας, να αναφέρω δε οτι το πν.κέντρο χρονολογείται απο το 1904 και μέσα του στεγάζεται η Δημ. βιβλιοθήκη Καλύμνου Άι Μουσαι η οποία και διαθέτει σπανιότατα βιβλία. Τον τελευταίο μισό αιώνα περίπου Το πν.κέντρο χρησιμοποιήθηκε και ως καφενές, μαθητές φοιτητές και συνταξιούχοι μαζεύονταν στον καφενέ που λειτουργούσε εντός, με σκοπό την φιλομάθεια και την ψυχαγωγία καθώς μαζί με το καφεδάκι τους δανείζονταν βιβλία, και ήταν μοναδικό να βλέπεις άτομα διαφόρων ηλικιών να επικοινωνούν μεταξύ τους και να διαξιφίζονται παίζοντας κατά βάση τον βασιλιά των παιχνιδιών, το σκάκι.

Δυο χρόνια πριν ο τωρινός δήμαρχος Καλύμνου ανακοίνωσε στους θαμώνες του πν.κέντρου πως θα το έκλεινε για λίγο καιρό με την πρόφαση πως ήθελε να ανακατασκευάσει κάποια χαλάσματα , έκτοτε παραμένει κλειστό μέχρι και σήμερα, και οι θησαυροί γνώσης κλειδωμένοι μέσα σε αυτό.

Πάγια τακτική σε υπόλοιπους δήμους στην Ελλάδα είναι λίγο πριν τις εκλογές να κατασκευάζονται δρόμοι να κλείνονται λακκούβες και διάφορα άλλα τέτοια , σε εμάς πάλι ο δήμαρχος Καλύμνου δεν έχει ούτε καν την ευθιξία να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Αξιότιμε δήμαρχε Καλύμνου κλείνοντας το πν.κέντρο καταφέρατε να πετάξτε απο το στέκι τους, διαφόρων ηλικιών ανθρώπους σε ένα νησί που τεράστια μάστιγα είναι τα ναρκωτικά. Τα συγχαρητήρια μου.

Καλλιόπη Μαγκλή

Pin It on Pinterest