Κάλεσμα σε απεργία απο το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι , άνεργοι, νέες και νέοι
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Να σημάνει ξεσηκωμός σε κάθε κατάστημα, σε κάθε εργασιακό χώρο. Να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα του σωματείου μας. Κάθε ιδιωτικός υπάλληλος  μαζί με τους συναδέλφους του  να  κάνουν  δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας .   Να μην λείψει κάνεις στις 12 ΝΟΕΜΒΡΗ. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση των ιδιωτικών υπάλληλων απέναντι στη βάρβαρη και πολυμέτωπη επίθεση Κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
Νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της Πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού. Στον κλάδο του εμπορίου που η πλειοψηφία των εργαζομένων  είναι γυναίκες όλων των ηλικιών και νέοι εργαζόμενοι οι επιπτώσεις των νέων μέτρων θα είναι σαρωτικές. Οι επιπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και το ύψος των συντάξεων που μας καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα με συντάξεις πείνας. Καταργούν πραγματικά κάθε είδους προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε επαγγελματικές ασθένειες και εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει η καθημερινότητα μέσα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και καταστήματα , στις αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, στις αποθήκες τροφίμων.

Οι αλλαγές αυτές έρχονται να προστεθούν στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απληρωσιά, τις άδειες άνευ αποδοχών, την εντατικοποίηση που έχουν γίνει  η σκληρή πραγματικότητα για τους εμποροϋπάλληλους .Οι εξελίξεις στον κλάδο δείχνουν ότι μεγαλέμποροι και μεγαλοεργοδότες προετοιμάζουν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή των νέων μέτρων με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους την ισχυροποίηση τους στην κούρσα του ανταγωνισμού που εντείνεται.
Οι εξαγορές και η κίνηση των κεφαλαίων μέσα στον κλάδο αλλά και από κλάδο σε κλάδο είναι στα σχέδια τους που για τους εργαζόμενους τίποτα καλό δεν μπορούν να φέρουν. Οι μαζικές απολύσεις , τα κλεισίματα καταστημάτων, οι μειώσεις μισθών έρχονται στην ημερήσια διάταξη για τους εμποροϋπάλληλους. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ η οποία ήδη έχει προχωρήσει στο κλείσιμο 22 καταστημάτων απολύοντας δεκάδες συναδέλφους ενώ φημολογείται ότι αυτό είναι  μόνο η αρχή.

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός στα σχέδια τους!
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές που είναι από τις βασικές απαιτήσεις και στρατηγικής σημασίας ζήτημα  των μεγαλεμπόρων  και των πολυεθνικών  σε συνδυασμό με την πλήρη απελευθέρωση  του ωραρίου και που αποτελεί μια από τις κατευθύνσεις του 3ου Μνημονίου. Καλούμε τους εργαζόμενους να εναντιωθούν στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην παραπέρα ελαστικοποίηση των ωραρίων και τη συρρίκνωση του ελεύθερου χρόνου που αυτή οδηγεί.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
Να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Η μόνη απάντηση  από την πλευρά των εργαζομένων είναι η οργάνωση της πάλης μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, δυναμώνοντας και μαζικοποιώντας το κλαδικό μας σωματείο.
Ερχόμαστε σε σύγκρουση με την λογική της ατομικής λύσης, του συμβιβασμού και της υποταγής μέσα από τον οργανωμένο αγώνα που βάζει μπροστά τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες μας .
Σπάμε τον φόβο,  μέσα από την συλλογική δράση , μέσα από την ενεργή συμμετοχή μας .
Πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, είπε ότι οι δανειστές προτάσσουν τις αλλαγές στα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων, ενώ αντιθέτως προσπαθούν να παραμείνει παγωμένη η δυνατότητα συλλογικών συμβάσεων. Υπαινίχθηκε δε πως στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου οι δανειστές θέλουν να καταστήσουν σχεδόν αδύνατη την απεργία.
Να υπενθυμίσουμε πως η «είδηση» για την απενεργοποίηση των συνδικάτων και την ακύρωση των αγώνων των εργαζομένων δεν είναι καινούργια. Ε.Ε, κεφάλαιο, μαζί οι υποταγμένες κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ   έχουν αναγορεύσει σε βασικό  αντίπαλο τους τον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του. Θέλουν αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, θέλουν θεσμοθέτηση του «lockout», ώστε να εκμηδενίσουν κάθε αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια και των εφαρμοστικών νόμων και εγκυκλίων τους.
Δεν υπάρχει ούτε ένα δικαίωμα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, που να έχει εξαιρεθεί από αυτήν τη λυσσαλέα επίθεση. Δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα των εργοδοτών που να μην έχει ικανοποιηθεί…
Για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, δεν υπάρχει άλλος δρόμος αντίστασης από τη διαρκή ταξική πάλη, από τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που έχει φέρει το μεσαίωνα στη χώρα. Διεκδικούμε
¨     Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
¨     Κατάργηση  της  μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων   ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
¨      Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας .  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
¨     Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις , κύριες και επικουρικές . Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.
¨     Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας .
¨     Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Pin It on Pinterest

Share This