Κάλεσμα σε απεργία απο το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

ΕΜΠΟΡΙΟ: ΑΠΕΡΓΙΑ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ:  12/11/2015
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ένα από τα μέτρα που αφορούν ¨ μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας¨ είναι και το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές και ¨τολμηρή αναθεώρηση¨ για συλλογικές διαπραγματεύσεις δηλ. κατάργηση συμβάσεων κλαδικών και επιχειρησιακών, μισθός που θα συνδέεται με την ¨παραγωγικότητα¨ του κάθε εργαζόμενου, όπως και μαζικές απολύσεις.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στο εμπόριο σας καλούμε
Να μην  υποχωρήσουμε  στους εκβιασμούς , να  μην κάνουμε πίσω από τα δικαιώματα  και τις διεκδικήσεις μας.
Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ όσο αφορά και το ζήτημα της Κυριακάτικης Αργία έπεσαν. Αποδείχτηκε ότι όσα προεκλογικά έλεγε για Νομοθετική κατοχύρωση ήταν στάχτη  στα μάτια των εμποροϋπαλλήλων   για να υφαρπάξει την ψήφο μας.
To Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου  πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα στη πάλη για τη Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. H πάλη των εργαζομένων με αίτημα ¨Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο¨ είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.  Είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη  για απόρριψη στην πράξη όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που η εφαρμογή τους είναι σε εξέλιξη μέσω και του 3ου Μνημονίου.
Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητα μας με βάση τα αιτήματα μας σε κάθε χώρο εργασία. Οργάνωση παντού, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Απαντάμε άμεσα σε καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, σε απολύσεις, σε αναγκαστικές άδειες. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.
Απαιτείται ετοιμότητα, επαγρύπνηση, οργάνωση της πάλης μας, συσπείρωση στο κλαδικό μας σωματείο.
Είναι ανάγκη  κάθε εργαζόμενος , άνεργος στον κλάδο να έρθει σε  επαφή  με το κλαδικό του σωματείο. Να μπει μπροστά στην οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς , στον κλάδο, μέσα από την δημιουργία επιτροπών αγώνα . Αυτό είναι το μόνο όπλο των εργαζομένων μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία. Στην προσπάθεια της εργοδοσίας να μειώσει ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης , αξιοποιώντας μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους που οι προηγούμενες αλλά και η τωρινή συγκυβέρνηση απλόχερα χάρισαν στο κεφάλαιο. .
Απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν τα δικά τους συμφέροντα.
Κανένας μόνος του!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
        Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την Κυβέρνηση.
        Άμεση πληρωμή στην ολότητά τους όλων των μισθών των εργαζομένων, των επιδομάτων ανεργίας για τους ανέργους  και των συντάξεων.
        Εξασφάλιση παροχής υγείας και φαρμάκων, χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!.
        Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
        Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
        Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμία διακοπή συνδέσεων.
ΟΧΙ στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές
ΟΧΙ στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, των δυσβάσταχτων φόρων, της κατεδάφισης του Ασφαλιστικού και των συντάξεών μας.
Μόνη λύση: ο δρόμος του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ:  12/11/2015

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Pin It on Pinterest

Share This