Κακοκαιρία Μπάλλος: Έβρεξε σε όλη την Ελλάδα εκτός από το Καστελλόριζο

Βροχή κατέγραψαν οι 413 από τους 414 (!) ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΕΑ) / meteo.gr την Παρασκευή (15/10), ενώ η κακοκαιρία Μπάλλος βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Μοναδικός σταθμός που δεν κατέγραψε βροχόπτωση ήταν αυτός του ακριτικού Καστελλόριζου, σημειώνουν οι συνεργάτες του ΕΕΑ Α. ΚαραγιαννίδηςΣτ. Ντάφης και Κ. Λαγουβάρδος.

Το δίκτυο καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και καταγράφει με ακρίβεια, συνέπεια και συνέχεια όλες τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους, προσθέτουν.

Στον χάρτη που παραθέτει το Αστεροσκοπείο, στο ίδιο σημείωμά του, παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και σήμερα το απόγευμα:

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έβρεξε σε όλη την Ελλάδα εκτός από το Καστελλόριζο

Όπως φαίνεται, τέλος, στον πίνακα του ΕΕΑ / meteo που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, ο μεγαλύτερος όγκου νερού έπεσε στην Αμαλιάδα (121 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Θάσος (78 χιλιοστά) και ο Πύργος (77 χιλιοστά):

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έβρεξε σε όλη την Ελλάδα εκτός από το Καστελλόριζο

Υπενθυμίζεται πως ο «Μπάλλος» εξασθενεί, ενώ τις επόμενες χώρες αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πηγή: newsbeast.gr