Άφαντη η αστυνομία στη Νότια Ρόδο – Φοβάται ο κόσμος να κυκλοφορήσει !

Πολλά παράπονα αναγνωστών δεχόμαστε τον τελευταίο καιρό για σοβαρή έλλειψη αστυνομικής παρουσίας στη Νότια Ρόδο και ιδιαίτερα στην Νοτιοανατολική πλευρά του νησιού.

Το φαινόμενο φυσικά δεν είναι πρόσφατο αλλά πλέον το κακό έχει παραγίνει αφού δεν υπάρχει ούτε μια τυπική καθημερινή περιπολία μέσα στα χωριά που θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Οι πολίτες νιώθουν ευάλωτοι και ιδιαίτερα την νύχτα όταν οι δρόμοι ερημώνουν καθώς όπως λένε φοβούνται να κυκλοφορήσουν.

Την ημέρα όπως μας αναφέρουν στρατιές απο τσιγγάνους που ξεκινούν απο τον καταυλισμό στην πόλη καταλήγουν στα χωριά τους ψάχνοντας για σίδερα ενώ πολλές φορές τσιγγάνες στήνουν καρτέρι σε ηλικιωμένους ανθρώπους προσπαθώντας με διάφορα τεχνάσματα να τους ξεγελάσουν και να τους αποσπάσουν χρήματα.

Την ίδια ώρα πολλά είναι τα παράπονα και απο τις τουριστικές περιοχές της Νότιας Ρόδου οπου όπως καταγγέλλουν συμπολίτες μας δεν υπάρχουν έλεγχοι σε μαγαζιά για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων της πανδημίας.

Αν και η κυβέρνηση έχει ζητήσει να υπάρχει στενή εποπτεία της τήρησης των μέτρων στα μαγαζιά για την πανδημία απο τις αστυνομικές δυνάμεις , στη Ρόδο αυτό δεν εφαρμόζεται όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα ο καθένας να κάνει ότι θέλει.

Η έλλειψη προσωπικού είναι σίγουρα ένας παράγοντας που φταίει ενώ η οργάνωση και η σωστή διανομή δυνάμεων στα χωριά με περιπολίες είναι ευθύνη της εκάστοτε αστυνομικής διεύθυνσης .

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ