Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τη Ρόδο

Απο το απόγευμα του Σαββάτου αναμένονται οι πρώτες βροχές στα Δωδεκάνησα απο την κακοκαιρία που επηρεάζει ήδη την χώρα. Αναλυτικά Απο το πρωί μέχρι το μεσημέρι η μέρα σε όλα τα τμήματα προβλέπεται να κυλάει με αραιές μόνο νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Το μεσημέρι θα αρχίσουν να πυκώνουν τα σύννεφα και το απόγευμα απο τα δυτικά η Αστυπάλαια αρχικά και σταδιακα μέχρι την νύχτα όλα τα νησιά θα επηρεάζονται με παροδικές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται απο αστραπόβροντα η χαλαζοπτώσεις.

Η πρωτεύουσα του νομού η Ρόδος θα δεχτεί τα φαινόμενα μετά τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί απο νοτιοανατολικές διεθύνσεις 6-7 ίσως και 8 μποφόρ στην θάλασσα Ρόδου. Σταδιακή εξασθένηση περιμένουμε απο τα μεσάνυχτα.

Οι θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο την νύχτα θα κυμαίνονται απο 18 έως 21 βαθμούς στα βόρεια και απο 19 έως 22 βαθμούς στα νοτιότερα τμήματα. Η υγρασία στην Ρόδο απο 55% μέχρι 80%

Να σημειώσουμε πως λαμβάνοντας υπ όψην όλες της παραμέτρους και δεδομένου οτι μεσολαβεί θάλασσα μέχρι να φτάσουν τα μέτωπα στα νησιά η πιθανότητα ανατροφοδότησης είναι υπαρκτή αν αλλάξουν τα δεδομένα θα βγεί αμέσως έκτακτη εκτίμηση. Μην ξεχνάτε οτι μπορείτε να παρακολουθείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας απο την ομάδα μας στο facebook μέσα απο της αναφορές των φίλων. Να είσαστε όλοι καλά και καλό Σαββατοκύριακο.

Γιάννης Μανωλάς

Κυκλώνας Ρόδου

Pin It on Pinterest