Η κακοκαιρία συνεχίζεται την Τρίτη-Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι

Φώτο Θοδωρής Τσιλίκης

Θα συνεχίσει και την Τρίτη να απασχολεί την Ρόδο και τα Δωδεκάνησα η κακοκαιρία που ξεκίνησε την Δευτέρα.

Κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης κακοκαιρίας είναι η εμμονή της βροχής που ανά τακτά διαστήματα δίνει ισχυρές καταιγίδες ακόμα και με την μορφή χαλαζόπτώσεων ενώ οι ηλεκτρικές εκκενώσεις εχουν αισθητή παρουσία.

Αναλυτικά για την Ρόδο

Οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχίζουν εως νωρίς το πρωί της Τρίτης ανα διαστήματα χωρίς να αποκλείουμε κατά τόπους τα φαινόμενα να είναι έντονα.
Μετά το πρωινό θα πρέπει να περιμένουμε η βροχή να εχει πιό ήπια χαρακτηριστικά χωρίς να αποκλείουμε μάλιστα της παύσεις κάποιες στιγμές οδηγόντας μας υπο αυτές της συνθήκες μέχρι το μεσημέρι.
Η μοναδική ανησηχία της ημέρας θα είναι η πιθανότητα να υπάρξει καταιγιδα στα δυτικά η νότια τμήματα.
Μετά το μεσημέρι θα έχουμε συνεχή βελτίωση ενώ φτάνοντας πρός το τέλος του 24ώρου αναμένουμε ξάστερο ουρανό.

Οι άνεμοι θα στρέφονται απο βόρειες διεθύνσεις μετά της 12:00 ενώ θα ενισχύονται σταδιακά φτάνοντας τα 4-5 ίσως και τα 6 μποφόρ σε όλες της θάλασσες εκτός απο το Καρπάθιο που η ένταση τους θα φτάσει τα 6-7.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Ρόδου απο 11°C έως 16°C βαθμούς στα κεντρικά του νησιού απο 9°C έως 15°C βαθμούς και στα νότια απο 12°C έως 17°C βαθμούς.

Η υγρασία το μεσημέρι στο 65% και την νύχτα στο 80%

Τα παραπάνω θα ισχύουν σε όλα τα νησιά με τα βορειότερα τμήματα  να έχουν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες θερμοκρασίες και τα φαινόμενα αναμένουμε να σταματούν σταδιακά απο το πρωί και απο βορρά πρός νότο.

Με δύο πρόσωπα λοιπόν αναμένεται ο καιρός την Τρίτη στα Δωδεκάνησα δείχνοντας μας το καλό του στο δεύτερο μισό της ημέρας.

Για οποιαδήποτε αλλάγη ξέρετε που θα μας βρείτε με την ενημέρωση να είναι συνεχή και απο εμάς και απο τα μέλη μας.

Να είσαστε όλοι καλά

Γιάννης & Σταύρος

Κυκλώνας Ρόδου

Pin It on Pinterest