Και αστυνομικός συνομιλούσε με την 12χρονη – Διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος

Η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου

Σε πειθαρχικό έλεγχο έχει τεθεί ο αστυνομικός, που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ, και φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλιαόπως αποκάλυψε το MEGA και ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Λίγες ώρες μετά το σχετικό ρεπορτάζ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή ο εν λόγω αστυνομικός να υποβληθεί σε πειθαρχικό έλεγχο.

Συνομιλούσε με τη 12χρονη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο εν λόγω αστυνομικός εμφανίζεται να συνομιλεί με την 12χρονη και επιχειρείται από τις Αρχές να διαπιστωθεί εάν είχε και επαφές με το παιδί ή έμεινε στα λόγια και τις συνεννοήσεις μαζί της μέσα από το διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο αστυνομικός είναι νεαρής ηλικίας -ηλικίας 26 ετών- και υπηρετεί στη ΓΑΔΑ.

Η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε μετά από ανάλυση των διαδικτυακών ιχνών, τα οποία εξετάζονται περαιτέρω.

Απομένει να δούμε εάν ο συγκεκριμένος άνδρας θα κληθεί για έγγραφες εξηγήσεις ή θα δώσει κατάθεση, καθώς και τι θα του αποδοθεί – αν δηλαδή θα μπει στο κατηγορητήριο με τους ήδη κατηγορούμενους για την υπόθεση.

Εξετάζεται ο ρόλος και δεύτερου ένστολου;

Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν στο κάδρο των ερευνών να υπάρχει και δεύτερο άτομο που έχει στείλει δύο μηνύματα στη 12χρονη, υποδυόμενο τον αστυνομικό.

«Αν δεν κατεβάσεις την τιμή θα σε μαζέψουμε. Θες να πάρω τα παιδιά και να σε κλείσω μέσα. Θα σε …….. χωρίς ……… τζάμπα» αναφέρει χαρακτηριστικά στα μηνύματά του ο άνδρας που δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Οι αρχές αναζητούν το συγκεκριμένο πρόσωπο για να διαπιστωθεί αν όντως είναι αστυνομικός ή τον υποδύεται στη συνομιλία για να έχει ερωτική επαφή με το κορίτσι χωρίς να δώσει χρήματα.

Η κατάθεση της μητέρας

Αξίζει να σημειωθεί πως στην απολογία της η μητέρα της 12χρονης έκανε λόγο για παρουσία αστυνομικών στο μαγαζί του Ηλία Μίχου.

Η κατηγορούμενη μητέρα προσπάθησε να πείσει ότι είχε πλήρη εποπτεία του παιδιού της και των κινήσεών του, ακόμα και όταν πήγαινε στο μαγαζί του Μίχου, συνήθως μετά το τέλος του σχολείου.

«Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη. Το μαγαζί είναι σε κεντρικό σημείο της γειτονιάς, ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στην γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς, του είχα εμπιστοσύνη» κατέθεσε.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Επίσης, του είχα εμπιστοσύνη γιατί έβλεπα αστυνομικούς, εν ενεργεία και μη, να συχνάζουν στο μαγαζί του».

Πηγή: megatv

Pin It on Pinterest

Share This