Ιθαγενείς του Αμαζονίου κυνηγούν παράνομους υλοτόμους

Συγκλονιστικές σκηνές βίας από τη φυλή που υπερασπίζεται τη γη της

Οι Ka’apor, μια φυλή ιθαγενών στον Αμαζόνιο, ζουν στην περιοχή βορειοανατολικά του τροπικού δάσους της Βραζιλίας και έχουν αρχίσει να παίρνουν τα όπλα κατά των παράνομων υλοτόμων που απειλούν την πατρίδα τους.

Σε μία από τις πρόσφατες εξορμήσεις τους για τον εντοπισμό των υλοτόμων, συνεργάστηκαν με τον φωτογράφο του πρακτορείου Reuters, Lunae Parracho, ο οποίος κατέγραψε σκηνές, όταν βρέθηκαν μπροστά από μερικούς «εισβολείς».

«Οι πολεμιστές τους έγδυσαν, τους έδεσαν και χτύπησαν εκείνους που αντιστάθηκαν», γράφει ο Parracho για λογαριασμό του πρακτορείου όπου εργάζεται. Ο φωτογράφος ανέφερε επίσης ότι οι επιδρομές τέτοιου είδους είναι ο τρόπος των μελών της φυλής να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, έλλειψη κυβερνητικής βοήθειας.

Η παράνομη υλοτομία είναι ένα ενδημικό πρόβλημα στον Αμαζόνιο. Σύμφωνα με μια έκθεση του 2014 από την Greenpeace, διαπιστώθηκε ότι περισσότερο από το ήμισυ της υλοτομίας στις δύο μεγαλύτερες παραγωγές ξυλείας στη Βραζιλία έγινε παράνομα, από τον Αύγουστος του 2011 έως τον Ιούλιο του 2012.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest