“Ιστορίες απο τα Δωδεκάνησα” Οι εκδόσεις Βερέττα θα εκδώσουν τα διηγήματα σας

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2016

 

Μετά την επιτυχία των τριών προηγούμενων ανθολόγιων σύγχρονων διηγημάτων με τίτλους «ΕΡΩΤΕΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2013», «ΕΡΩΤΕΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2014» και «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2015», χάρη στα οποία γνώρισαν το φως της δημοσιότητας 73 συνολικά πρωτότυπα διηγήματα, που όλα αναφέρονται στα Δωδεκάνησα, οι Εκδόσεις Βερέττα επαναλαμβάνουν την πρόσκληση για λογοτεχνική δημιουργία.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ενθάρρυνσης δόκιμων αλλά και νέων Δωδεκανήσιων συγγραφέων, οι «Εκδόσεις Βερέττα» συλλέγουν και φέτος πρωτότυπα διηγήματα με σκοπό τη δημοσίευσή τους σε ενιαίο τόμο και με τον γενικό τίτλο «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2016». Όπως κάθε χρόνο το βιβλίο θα δημοσιευτεί στα τέλη του χρόνου και θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Όλα τα διηγήματα θα δημοσιευτούν, αρκεί να πληρούν τους παρακάτω όρους.

 

1) Συγγραφέας. Μπορεί να είναι γυναίκα ή άντρας, οποιασδήποτε ηλικίας και οποιασδήποτε καταγωγής.

 

2) Το Θέμα. Μια οποιαδήποτε ιστορία – ερωτική, ιστορική, κωμική, δραματική, πολιτική, κοινωνική κ.ά. – που να διαδραματίζεται οπωσδήποτε στα Δωδεκάνησα.

 

3) Πρωτοτυπία. Το κείμενο πρέπει να είναι πρωτότυπο και να μην έχει ξαναδημοσιευτεί.

 

4) Η Γλώσσα. Όσο το δυνατόν πιο «καλά» ελληνικά, τόσο από την άποψη της διατύπωσης, όσο και της γραφής. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα ο πλούτος του λεξιλόγιου, η επιτυχημένη περιγραφή των ηρώων, η ενδιαφέρουσα πλοκή, οι ανατροπές, η ευκρίνεια της αφήγησης. Κείμενα δυσνόητα, ανορθόγραφα, ασύντακτα, γραμμένα στο χέρι ή σε greeklish δεν πρόκειται να δημοσιευτούν.

 

5) Μέγιστη Έκταση 10 σελίδες Α4 ή 3.500 λέξεις. 6) Χρόνος Παράδοσης Από 15 Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2016. 7) Μορφή κειμένου Αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή. Αρχείο Word σε στικάκι.

 

8) Συνοδευτικά Κάθε διήγημα συνοδεύεται υποχρεωτικά από ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, μαζί με τον αριθμό τηλεφώνου και την ηλεκτρονική διεύθυνση του συγγραφέα

 

9) Τόπος Παράδοσης Στην έδρα των Εκδόσεων Βερέττα στο Βιβλιοπωλείο «Λογοπαίγνιο» στα Κοσκινού, τηλ. 22410 72648.

 

Οι Εκδόσεις Βερέττα διατηρούν το δικαίωμα να απορρίψουν από το ανθολόγιο οποιοδήποτε διήγημα δεν ανταποκρίνεται στους παραπάνω όρους.